Τρίτη, Δεκεμβρίου 24

Προμελετημένο έγκλημα το παράθυρο της Ντόρας προς τη Χάγη


ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ, ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Που ακούστηκε να μπεί στο τραπέζι σε ένα διεθνές δικαστήριο η Ελληνική περιουσία, την οποία δεν διεκδίκησε κάν το Ελληνικό κράτος μη οριοθετώντας Ελληνική ΑΟΖ επι χρόνια και μιλώντας με την Τουρκία μόνο για υφαλοκρηπίδα. Αυτή την ιδέα την είχε πρώτη η Ντόρα Μπακογιάννη Κούβελου Μητσοτάκη κάτοχος του Βραβείου Ιπεκτσί που έτρεχε κάθε τόσο να συναντάει τον Ερντογάν σε συνέδρια στη Τουρκία και σε άλλα.

Που ακούστηκε να μιλάνε στην Ελλάδα για ΑΟΖ όλοι με τον δικό μου χάρτη και όχι με έναν επίσημο χάρτη απο το Ελληνικό κράτος, για να τον ελέγξει ο κάθε επιστήμονας που είναι διαβλητός και που όχι.
Που ακούστηκε η Ελλάδα να μιλάει για μέση γραμμή στα θέματα της ΑΟΖ και να μη έχει ήδη κόψει με μέση γραμμή την ΑΟΖ της με την Κύπρο του Αναστασιάδη, που ειναι και ο εκπρόσωπος της επίσημα αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Κύπρου.
Σε μια νύχτα ο Πατέρας Μητσοτάκης διπλασίασε το κατοχικό χρέος για να ευνοήσει τους ξένους, που απο τη Χούντα διασώθηκε στη Τουρκία και που δεν θα γινόταν πρωθυπουργός αν δεν εδολοφονείτο ο Μπακογιάννης. Το ότι είχε και αρχαία στη κατοχή του που μετά τα παρέδωσε γιατί ήταν συλλογή στο κράτος δημιουργει πολλά ερωτήματα όπως και τό ότι ήταν υπέρ της αναγνώρισης των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία. Στο δρόμο του Πατρός η Ντόρα που έλεγε “να δώσουμε και στη Τουρκία κάτι για να μη μας ενοχλεί”. Δεν είναι τυχαίος επομένως και ο χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ που κυκλοφορούσε και έδινε περισσότερη ΑΟΖ σε Τουρκία και σε Λιβύη. Ούτε είναι τυχαίο πως η Ελλάδα δεν μιλούσε ποτέ με τη Τουρκία για ΑΟΖ παρά μόνο για υφαλοκρηπίδα παραχωρώντας το κομμάτι της ενέργειας (απο αέρα, ήλιο και θάλασσα) και της αλιείας σε συνεκμετάλλευση απο χέρι!
Και φτάσαμε στο Μητσοτάκη που σε μια μέρα παρέδωσε το 1/3 της Ελληνικής ΑΟΖ στη Τουρκία.
Στη προδοσία παρόντα και τα ΜΜΕ που αποκρύβουν ή δεν δίνουν έμφαση σε θέματα που πρέπει. Αντί αυτού κραυγές και παραπληροφόρηση ακόμη και σε θέματα που είναι ιστορικά γνωστά, όπως ότι υπάρχει φυσικό αέριο πολύ στο Αιγαίο, λησμονώντας το κοίτασμα περί τη Σαμοθράκη, στους Φούρνους, Βορειοανατολικά της Κρήτης και αυτό που ξεκινάνει απο μέσα απο τα Σκόπια και φτάνει μέχρι τα παράλια της Τουρκίας.
ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ
Χωρίς προηγούμενη οριοθέτηση της ΑΟΖ με ίσες αποστάσεις με Κύπρο και Ιταλία κανένα θέμα δεν μπορεί να πάει στη Χάγη. Η Ιταλία δεν θέλει να χωρήσει με την Ελλάδα με τη μέση γραμμή για να μη χαλάσουν οι στρατιωτικές συμφωνίες της και όχι μόνο με τον Ερντογάν. Η Γαλία έχει και αυτή σχέσεις με τον Ερντογάν. Με δικά της υλικά έγιναν οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο απο την Τουρκία.
Τόσο καιρό η Τουρκία προέβαλε το γεγονός πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, κάτι που διεθνώς δεν ισχύει. Το ότι δεν αποδέχεται το νόμο της θάλασσας δεν σημαίνει τίποτα πλέον. Για το θέμα των νησιών που αν είναι μικρά δεν έχουν ΑΟΖ καλύτερα να ρωτήσει τη Κίνα ή την Ιαπωνία ή την Πορτογαλία ο Γιαβούσογλου.
50-50 στο δικό μου χωράφι δεν γίνεται και όποιος το προωθεί είναι προδότης. Και η Ελλάδα έχει.
Παρατηρείστε τα νησάκια της Πορτογαλλίας πως αν και μικρά έχουν ΑΟΖ στο χάρτη που ακολουθεί (κανόνας της μέσης γραμμής, 200 νμ).

Προσέξετε τους κύκλους ακτίνας 200 νμ στην Ιαπωνέζικη ΑΟΖ (κανόνας μέσης γραμμής)

Και τώρα ας έρθουμε στο παιγνίδι της παράδοσης της Ελληνικής ΑΟΖ και της συνεκμετάλλευσης.
ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Το να παραδίνεις κυριαρχία είναι προδοσία. Το να μη κάνεις αυτό που πρέπει και να μη εξασκείς τα κυριαρχικά σου δικαιώματα όταν πρέπει και όπως πρέπει, είναι και αυτό προδοσία.
Υπέρ του κανόνα της μέσης γραμμής στην οριοθεσία των ΑΟΖ είναι το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Κύπρος αλλά όχι η Ελλάδα. Για το λόγο αυτό μίλαγε με τη Τουρκία μόνο για υφαλοκρηπίδα επι δεκαετίες και είχε αφήσει στη Τουρκία για συνεκμετάλλευση τα θέματα αλιείας και ενέργειας στο Αιγαίο. Και για το λόγο αυτό η πανίβλακας αμόρφωτη απο την Κρήτη μιλάει για Δικαστήριο της Χάγης και συνυποσχετικό. Στο συνυποσχετικό είναι όπως έχω γράψει πολλές φορές πρίν ξυπνήσει του σούργελο απο τη Κρήτη το μεγάλο κόλπο της υφαρπαγής. Το δικαστήριο της Χάγης είναι υποχρεωμένο να κρίνει με βάση αυτό. Δηλαδή το συνυποσχετικό είναι η συμφωνία που θα επισημοποιήσει το δικαστήριο της Χάγης.
ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΓΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ
Αυτό γίνεται έμμεσα είτε με αναφορές στο διεθνές δίκαιο (Παυλόπουλος) είτε με εκφοβισμό για πόλεμο απο τη Τουρκία (τελευταίες δηλώσεις Σημίτη των Ιμίων) είτε με εκφοβισμό απο τη Τουρκία για πόλεμο (γνωστό το casus beli για τα 12 νμ της Ελλάδας στα χωρικά ύδατα). Εδώ διερωτάται κανένας γιατί δεν έχει πάει η Ελλάδα τη Τουρκία σε διεθνές δικαστήριο για το θέμα αυτό ή γιατι αποσιωπά το γεγονός πως η Κύπρος είναι ακόμη κατεχόμενη και συνομιλεί με τους κατακτητές.
Το φαγητό το έβαλε στο τραπέζι η Μπακογιάννη (προφανώς μετά τη συνάντηση Ερντογάν με Μητσοτάκη), που συντρώει με υπόδικους για ναρκωτικά (οι μάρτυρες θα πεθάνουν όλοι και μετά θα γίνει η δίκη).
ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ

Αυτός που επίσημα πρώτος απο τη κυβέρνηση Μητσοτάκη μίλησε για συνεκμετάλλευση σε όλα με τη Τουρκία ήταν ο Νίκος Δένδιας. Τη δήλωση την έκανε στο μεγάλο και έγκυρο πρακτορείο Bloomberg, όταν ήταν στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα λέει άλλαι και για αυτό δεν τον ρωτάει κανένας δημοσιογράφος. Αυτό και αν είναι διαπλοκή. Σιωπή για το θέμα απο το ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας δεν έφερε το θέμα στη Βουλή ούτε ο Βελόπουλος που τρίβεται με τη Νέα Δημοκρατία.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Ας δούμε και μερικές φωτογραφίες
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ
Aυτή η χώρα εκπροσωπείται απο τό τίποτα, γιατί το τίποτα εξαγοράζεται εύκολα. Περιμένω να δώ τις υπογραφές για τον East Med και τη συμφωνία να περνάει απο τη Βουλή. Η Ελλάδα και στη Κύπρο και στα Ιμια και στη Μακεδονία παρέδωσε. Το ξανάκανε με την ΑΟΖ και έρχεται και η σειρά του Αιγαίου. Στις περιστάσεις ήταν πάντα πρωθυπουργοί οι καταλληλότεροι. Αυτή τη φορά πρωθυπουργός της εθνικής ήττας είναι ο Μητσοτάκης.
Απο τη στιγμή που η Τουρκία δήλωσε το ανατολικό όριο της ΑΟΖ της (χωρίς η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει κάτι εκτός απο το να διασώζει παλαιούς συνεργάτες του Δημητριάδη) και απο τη στιγμή που οριοθέτησε με τη Λιβύη και το ανατολικό το πουλί πέταξε. Τώρα ο πρωθυπουργός της εθνικής ήττας Μητσοτάκης προσπαθεί να ακυρώσει τη κίνηση της Τουρκίας αλλά δεν κάνει κάτι ισοδύναμο, όπως να οριοθετήσει στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στα 12 νμ, να πάει την συνορεύουσα ζώνη στα 24 νμ (για να ελέγχει καλύτερα η χώρα τα πάντα στη θάλασσς) και να οριοθετήσει ΑΟΖ με τη Κύπρο.

 https://zcode-gr.blogspot.com/2019/12/blog-post_22.html