Τρίτη, Δεκεμβρίου 10

ΕΚΤΑΚΤΟ>Tούρκοι στρατιώτες κρέμασαν τουρκική σημαία σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας

Προκειται για τη νησιδα “Λουλου” η “Λουλου”

Η νησίδα βρίσκεται σε περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου, που ελέγχεται από τον ελληνικό στρατό

Την τουρκική σημαία ύψωσαν ύψωσαν άγνωστοι, πιθανότατα Τούρκοι στρατιώτες, χθες το απόγευμα, σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας εντός του ποταμού Έβρου.
Η νησίδα βρίσκεται σε περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου, που ελέγχεται από τον ελληνικό στρατό, και αποτελεί σύνηθες πέρασμα μεταναστών, καθώς εύκολα μπορεί κάποιος να την προσπελάσει με τα πόδια από την τουρκική πλευρά.

Παρότι η σημαία κατέβηκε, μετά από περίπου μία ώρα, η ανάρτησή της θεωρείται από ελληνικές στρατιωτικές πηγές ως πολύ σημαντική τουρκική πρόκληση.
Αποκλειστική φωτογραφία της σημαίας δημοσιεύει το Evros-news. 
Πρόκειται για τη νησίδα “Λούλου” ή “Λουλού”, στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της συγκεκριμένης τουρκικής σημαίας και τράβηξε τη φωτογραφία με τη βοήθεια τηλεφακού.
Το Evros-news.gr εξηγεί ότι λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, η συγκεκριμένη νησίδα “επικοινωνεί” με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν.
Το ίδιο συμβαίνει όμως και με κάποιες νησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και μπορεί αν θέλει κάποιος από την ελληνική πλευρά να έχει πρόσβαση σε αυτές, χωρίς να χρειάζεται να περάσει τα νερά του ποταμού.

Είναι άγνωστο αν οι τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν ή διαπίστωσαν το συγκεκριμένο περιστατικό, που αυτές φυσικά θα αξιολογήσουν αν και πόσο σοβαρό είναι. Κι αυτό επειδή είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται συνέχεια τόσο από τον στρατό όσο και από την αστυνομία, γιατί αποτελεί πέρασμα λαθρομεταναστών και προσφύγων.
https://kourdistoportocali.com/news-desk/ektakto-gt-