Πέμπτη, Ιανουαρίου 2

Θρίλερ στην Κίναρο: Αγνοείται η μοναδική κάτοικος του νησιού εδώ και 3 ημέρες!

Θρίλερ στην Κίναρο για τη μοναδική κάτοικο του νησιού. Πριν από λίγες μέρες, την είχε επισκεφθεί ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής...

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πρωτοχρονιά στην Κίναρο. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η κυρά Ρηνιώ,η μοναδική κάτοικος του νησιού,δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, εδώ και τρεις ημέρες.



Από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό της, που όμως παραμένουν άκαρπες. Ένα ελικόπτερο του ΠΝ πέταξε στην Κίναρο χωρίς όμως αποτέλεσμα.


Σήμερα ετοιμάζεται νέα αποστολή με Super Puma,που θα μεταφέρει και δυνάμεις για να αποβιβαστούν στο νησί και να ψάξουν.

Στις 28 Δεκεμβρίου ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής είχε επισκεφθεί την Κίναρο για να ευχηθεί στη μοναδική κάτοικο του νησιού.

Η κυρά Ρηνιώ είναι μια γυναίκα δραστήρια,η οποία βρίσκεται σχεδόν 20 χρόνια στο μικρό αυτό νησάκι που έχει ελάχιστες παροχές, και ένα μνημείο. Αυτό των ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού.

Φροντίζει τον εαυτό της, τα ζώα της, και όταν ο καιρός χαλάει, δεν έχει ούτε ρεύμα. Κάθε εβδομάδα, και καιρού επιτρέποντος περνά ένα καΐκι και της φέρνει τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειαστεί. Αν όμως ο καιρός είναι κακός τότε μπορεί να κάνει και σχεδόν ένα μήνα να δει άνθρωπο.

Στην απογραφή του 1951 στην Κίναρο μετρήθηκαν 12 κάτοικοι. «Οταν η Ελλάδα είχε πληθυσμό 2,5 εκατομμύρια, στο νησί ζούσαν 8 οικογένειες. Τώρα που έχει πληθυσμό 10 εκατομμύρια, ζει μόνο μία», είχε πει με παράπονο πριν από μερικά χρόνια ο σύζυγος της αγνοούμενης γυναίκας.