Παρασκευή, Ιανουαρίου 17

Aπουσία οριοθέτησης Ελληνικής ΑΟΖ σημαίνει συνεκμετάλλευση με Τουρκία


ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ο Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός των Εθνικών Ηττών και ο απόλυτος εγκάθετος των ΜΜΕ του καρτέλ. Με τα ΜΜΕ κυβερνάει, με στρογγυλεμένα λόγια και παραπλανώντας μέσω προπαγάνδας συν τους εγκάθετους που προετοιμάζουν τον κόσμο παριστάνοντας τον ειδικό για ότι έρχεται.
Είναι ανήμπορος, άχρηστος, λαοπλάνος και παρασοσιακά εξυπηρετητής ξένων συμφερόντων. Ενας πρωθυπουργός μαϊμού! Αυτός που σας αξίζει. Κάθε μέρα που μένει στην εξουσία παραδίδει έδαφος είτε κλείνοντας τα μάτια του σε ότι συμβαίνει είτε μη κάνοντας αυτό που πρέπει. Είναι σκέτη λούφα και παραλλαγή. Αυτός σας αξίζει.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ
1. Η Ελλάδα θα έπρεπε να μιλάει μόνο για ΑΟΖ με τη Τουρκία και όχι για υφαλοκρηπίδα. Η ΑΟΖ ήλθε να αντικαταστήσει τον θεσμό της υφαλοκρηπίδας που περιορίζεται μόνο στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων με τον νόμο της θάλασσας. Η ΑΟΖ συμπεραλαμβάνει και την εκμετάλλευση του αέρα, του ήλιου και των κυμάτων για την παραγωγή ενέργειας και επιτρέπει στο κράτος που την έχει οριοθετήσει τον έλεγχο της διέλευσης αγωγών απο αυτήν. Το Μητσοτάκι συζητάει μόνο για υφαλοκρηπίδα. Αφήνοντας τα υπόλοιπα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε συνεκμετάλλευση, ακολουθώντας την εξωτερική πολιτική της Μαγείρισας απο την Κρήτη.
2. Οταν μια χώρα δεν ασκεί πλήρως τα δικαιώματα της, όπως η Ελλάδα σε ότι της δίνεται απο το διεθνες δίκαιο αλλά σε κάτι μικρότερο, στην ΑΟΖ αντι για την υφαλοκρηπίδα, στη πραγματικότητα την παραχωρεί σιωπηρά για συνεκμετάλλευση. Ετσι, φτάσαμε στο σημείο με τις ιδέες της Μαγείρισας απο την Κρήτη να μιλάμε μονο για υφαλοκρηπίδα και να διεκδικούμε απο τον Ερντογάν σαν κράτος μέρος της Ελληνικής ΑΟΖ με συνυποσχετικά για διεθνή δικαστήρια όπου θα εκδικασθούν μόνο οι Τουρκικές διεκδικήσεις επι Ελληνικού εδάφους. Ο Ερντογάν αναμενόταν ότι θα βουτήξει Ελληνική ΑΟΖ και το έκανε. Ο Μητσοτάκης ήταν ο καταλληλότερος για να κλείσει τα μάτια και το έκανε. Πρίν απο αυτό ο Δένδιας στις ΗΠΑ είχε δηλώσει στο Bloomberg, είναι καταγεγραμμένο, πως αποδέχεται συνεκεμτάλλευση με τη Τουρκία. Σαν νομκός ξέρει τι είπε και επίσης ξέρει πως δεν είχε δικαίωμα να πεί κάτι τέτοιο χωρίς αυτό να περάσει απο την Ελληνική Βουλή.
3. Θα το πω άλλη μια φορά. Ανακήρυξη ΑΟΖ διεθνώς ΔΕΝ υπάρχει σαν ορος. Υπάρχει μόνο οριοθέτηση. Αυτοί που μιλάνε για ανακήρυξη όπως ο Σερ Μαρκεζίνης μέσω των φίλων του διευκολύνουν τη μη απόδοση ευθυνών σε όλες τις κυβερνήσεις μετά την επικύρωση του Νόμου της Θάλασσας απο την Ελληνική Βουλή απο την κυβέρνηση Σημίτη. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και τα ΜΟΕ με τη Τουρκία, που ήλθαν μετά πρέπει να τα βλέπετε σαν υποχωρήσεις της Ελλάδας απο τα δικαιώματα της στην κυριαρχία της. Το ότι ακόμη και τώρα δεν έχει ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου σημαίνει πως μας κρύβουν πάρα πολλά. Κρύβουν τις ντροπές τους.
4. Μόνο εγώ εχω πεί απο το 2013 απο τα καραγκιοζάκια που βγάζουν τα ΜΜΕ, πως είναι παράνομο η Ελλάδα να προκηρύσσει οικόπεδα σε διεθνή ύδατα (ανοιχτή θάλασσα) στην εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ ή την “υφαλοκρηπίδα” απο τη στιγμή  που καμμία δεν είναι οριοθετημένη. Η παρανομία και η μη οριοθέτηση της ΑΟΖ της επέτρεψε στον Ερντογάν να έχει ερίσματα εκεί που δεν δικαιούται. Στη Κύπρο βγάζουν λεφτά απο τα κοιτάσματα και οι Τουρκύπριοι (όπως και οι Ελληνοκύπριοι) δεν έχουν πάρει πεντάρα. Αν ανοίξει το στόμα του ο Ερντογάν θα ανοίξουν οι Πύλες της Κόλασης για αυτούς που κυβερνούν την Ελλάδα και τη Τσίπρο.
5. Mόνο εγώ έχω μιλήσει απο το 2013 για τη συνορεύουσα ζώνη των 24 νμ. στην  οποία η Ελλάδα έχει κυριαρχία απο το νόμο της θάλασσας και δεν τη ασκεί. Για αυτήν δεν χρειάζεται άδεια και συμφωνία απο άλλο κράτος! Δεν τα έχετε ακούσει ποτέ αυτό απο τους κλόουν που τα ΜΜΕ ονομάζουν γεωστρατηγικούς αναλυτές προς τιμή του Γύψου, που σας κοίμησε.
6. Η χώρα έπρεπε να έχει 12 νμ χωρικά ύδατα και αυτά τα περί ελεύθερης ναυσιπλοίας είναι συγκάλυψη των ΗΠΑ στους μέσα για να ευνοήσουν τις απαιτήσεις της Τουρκίας χωρίς να φανεί πως είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Οι μέσα δηλαδή ζητάνε απο τις ΗΠΑ αλλά και την ΕΕ, να έχουν τις απαιτήσεις που θέλουν να ακούσουν για να παραχωρούν στη Τουρκία ότι ζητάει χωρίς να αναλαμβάνουν ευθύνη. Μιλάμε για άτομα χαμηλής υποστάθμης, που ζούν και χορεύουν για την καβάτζα και τίποτα άλλο. Δεν μπορούν να ασκήσουν εξουσία. Για το λόγο αυτό δεν τους υπολογίζει κανένας. ΚΑΝΕΝΑΣ.
Υπάρχει συνωμοσία κατά της χώρας απο αυτούς που κυβερνούν. Αν δεν το βλέπετε, θα έλθουν και χειρότερα και έρχονται συνέχεια.

https://zcode-gr.blogspot.com