Πέμπτη, Ιανουαρίου 23

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα
Λίγες τοπικές νεφώσεις, άνεμοι έως 8 μποφόρ στα πελάγη, περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικά ισχυρός παγετός νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια.
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις.
Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -6 έως 11, στην Ήπειρο από -6 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 12, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 1 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 1 έως 12 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που το πρωί θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα βορειοδυτικά πελάγη τα 9 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ και σταδιακά σε πολλές περιοχές 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στην έξοδο του Πατραϊκού στα 8 μποφόρ.
Ο καιρός στην Αττική
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.