Παρασκευή, Ιανουαρίου 3

Εγκέφαλος: Πως αυτοδιορθώνεται μετά από εγκεφαλικό

Εγκέφαλος: Πως αυτοδιορθώνεται μετά από εγκεφαλικό
Image by aytuguluturk from Pixabay Εγκέφαλος: Πως αυτοδιορθώνεται μετά από εγκεφαλικό
Ένας μηχανισμός με τον οποίο ο εγκέφαλος δημιουργεί νέα νευρικά κύτταρα για να βοηθηθεί και να ανακτήσει ότι έχει καταστραφεί από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ανακαλύφθηκε πρόσφατα!
Η έρευνα θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για τους πάσχοντες από εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς και τη νόσο του Πάρκινσον και του Huntington.
Τα εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούνται από τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου τα οποία έχουν μπλοκαριστεί από κάποιον θρόμβο – το οποίο οδηγεί στην αχρήστευση
των νευρικών κυττάρων. Η καταστροφή των ζωτικών κυττάρων του εγκεφάλου μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για τη σκέψη του ατόμου, τις κινητικές του λειτουργίες και τις αισθητήριες ικανότητες του.

Σημάδια θρόμβωσης που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν 

Η νέα μελέτη, όμως, δείχνει ακριβώς το πώς ο εγκέφαλος ανακτά αυτές τις προσβολές και μπορεί να δείξει τον δρόμο για νέες θεραπείες. Ερευνητές από τη Σουηδία βρήκαν ότι μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, τα κύτταρα υποστήριξης, γνωστά ως αστροκύτταρα, αρχίζουν να σχηματίζουν νέα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο.
Τα αστροκύτταρα είναι ο μεγαλύτερος σε αφθονία τύπος κυττάρου στον ανθρώπινο εγκέφαλο και έχουν χαρακτηριστικό σχήμα αστεριού.
Στα πλαίσια της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science, οι ερευνητές προκάλεσαν εγκεφαλικά επεισόδια σε ποντίκια και μετά χρησιμοποίησαν γενετικές μεθόδους για να καθορίσουν ότι τα αστροκύτταρα σχηματίζουν ανώριμα νευρικά κύτταρα, τα οποία τελικά ωριμάζουν.

Ο καθηγητής Zaal Kokaia, μέλος της ερευνητικής ομάδας είπε:

Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει αποδειχθεί ότι τα αστροκύτταρα έχουν την ικανότητα να ξεκινήσουν μια διαδικασία που οδηγεί στην παραγωγή νέων νευρικών κυττάρων μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο
Η Olle Lindvall, η οποία συνυπέγραψε την έρευνα, εξήγησε πως μπορεί η συγκεκριμένη έρευνα να ωφελήσει τους πάσχοντες από εγκεφαλικό αλλά και από Πάρκινσον και της νόσου Huntington:
Ένα από τα βασικά καθήκοντα τώρα είναι να διερευνηθεί κατά πόσον τα αστροκύτταρα μετατρέπονται επίσης σε νευρώνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο μετά από κάποια βλάβη ή ασθένεια.
Νευρώνες, αναπτύσσονται όλη μας την ζωή και τροποποιούνται ανάλογα με τα προβλήματα που λύνουν 
Είναι ενδιαφέρον, ότι ενώ είναι γνωστό ότι στον υγιή ανθρώπινο εγκέφαλο, τα νέα νευρικά κύτταρα σχηματίζονται στο ραβδωτό σώμα. Τα νέα στοιχεία που βρέθηκαν εγείρουν την πιθανότητα ότι ορισμένα από αυτά τα νευρικά κύτταρα προέρχονται από τα τοπικά αστροκύτταρα.
Αν ο νέος μηχανισμός λειτουργεί και στον ανθρώπινο εγκέφαλο και μπορεί να ενισχυθεί, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί όχι μόνο για ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά επίσης και για την αντικατάσταση των νευρώνων που έχουν πεθάνει, άρα και σε ασθενείς με άλλες διαταραχές, όπως η νόσος του Parkinson και τη νόσο Huntington.
7 τρόποι ανάπτυξης νέων νευρώνων ανεξαρτήτου ηλικίας 
Εύα Μανωλαράκη για το ipop.gr
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Τροφή-Φάρμακο”: Η λογική λέει, καλλίτερα να μην πάθω ζημιά, παρά να τρέχω να αποκαταστήσω κάτι κατεστραμμένο καθώς όσο και να διορθωθεί ποτέ δεν θα αποκατασταθεί στο 100%.
Τι μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση;

Μία φόρμουλα υγιείας η οποία αποτελείται από 3 πολύτιμα ΦΥΣΙΚΆ συστατικά

– Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια),
– τζίνγκο μπιλόμπα
(κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και
 εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού
(σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)

σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων. 

Χρήσιμο Το Συνένζυμο Q10:

συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος. Οι μύες της καρδιάς λειτουργούν καλύτερα εάν παρέχεται συμπληρωματικό CoQ10. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικότατα καρδιοπάθειες, αρρυθμίες, Στεφανιαία  νόσο, Πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, Υπέρταση, Στηθάγχη.
Αυξάνει την ποσότητα του αίματος και του οξυγόνου στην καρδιά και αποτρέπει τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες. Το CoQ10, επίσης ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει την αντίσταση στη ροή του αίματος. Και το οποίο: ξανανιώνει τα αγγεία τουλάχιστον 15 χρόνια σε έξι εβδομάδες 

και τέλος τα υπερ-πολύτιμα ωμέγα 3:

Πραγματική «βόμβα» υγείας φαίνεται να είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, μειώνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και οδηγούν στη δημιουργία θρόμβων. μειώνουν το ιξώδες του αίματος και αυξάνουν την παροχή οξυγόνου στους ιστούς.
Ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, λειτουργούν κατά της αθηρωμάτωσης, συντελούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, στην απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών και στην πρόληψη των αρρυθμιών (συμβάλλει και κατά του άγχους)
Και φυσικά μιλάμε για το καλλίτερο ωμέγα 3 που είναι το EPA λόγω της διπλής του απόσταξης (μοριακή εν κενώ) απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}! 
Για περισσότερα και παραγγελία ενός ή περισσότερων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com