Παρασκευή, Ιανουαρίου 3

Το λάδι μαγνησίου και οι ευεργετικές ιδιότητές του

Ποια είναι, η ωφέλιμη δράση του έλαιου του μαγνησίου και γιατί αξίζει μια δοκιμή;
Όταν μιλάμε για το λάδι μαγνησίου, για να ξεκινήσουμε σωστά, δεν εννοούμε ακριβώς λάδι από το μέταλλο του μαγνησίου, αλλά αναφερόμαστε στο χλωριούχο μαγνήσιο το οποίο χρησιμοποιείται σαν έλαιο και αλείφεται στο δέρμα.

Με αυτόν τον τρόπο το μαγνήσιο απορροφάται ευκολότερα από το δέρμα και φτάνει κατευθείαν στο αίμα, παρέχοντας στον οργανισμό όλα τα πολύτιμα συστατικά και τις ευεργετικές του επιδράσεις, χωρίς όμως να προβληματίζει η τυχόν δύσκολη χώνεψή του, όπως αν το λαμβάνατε εξ αρχής από το στόμα.
Πριν το δοκιμάσετε, ωστόσο, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι η εφαρμογή του στο δέρμα, τσούζει ελαφρώς αρχικά και θα πρέπει να επιμείνετε στη χρήση του για να δείτε αποτελέσματα. Να είστε σίγουροι, όμως, πως αργά ή γρήγορα θα εκτιμήσετε την ευκολία της χρήσης του και τα θεαματικά του αποτελέσματα.
Ποια είναι, λοιπόν, η ωφέλιμη δράση του έλαιου του μαγνησίου και γιατί αξίζει μια δοκιμή...
1. Είναι μυοχαλαρωτικό
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του μαγνησίου είναι η ικανότητά του να χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες. Τρίψτε λίγο λάδι πάνω στους μύες που έχετε σε ένταση και μετά από λίγο θα αρχίσει να δρα και σύντομα θα νιώθετε καλύτερα και σαφώς πιο χαλαρωμένη την περιοχή που έχετε το πρόβλημα.

2. Ανακουφίζει από τις ημικρανίες
Οι ημικρανίες είναι μια αρκετά δυσάρεστη κατάσταση, ενώ πολύς είναι ο κόσμος που ταλαιπωρείται από αυτές. Η έντασή τους δε μπορεί να φτάσει σε σημείο να προκαλέσει ναυτία, εμετό, θολή όραση και πλήθος άλλων δυσάρεστων συμπτωμάτων, ενώ πολλοί από εκείνους που πάσχουν από συχνές ημικρανίες παρουσιάζουν έλλειψη  μαγνησίου. Το λάδι μαγνησίου, σε αυτή την περίπτωση, προσφέρει μέσω της επάλειψης άμεση απορρόφηση από τον οργανισμό και συνεπώς άμεσα αποτελέσματα, καταλήγοντας σταδιακά στη σταθερή μείωση των κρουσμάτων. 3. Ανακουφίζει από τραυματισμούς
Είτε είστε αθλητής, είτε χορευτής και είχατε κάποιο τραυματισμό, το λάδι μαγνησίου είναι μια πολύ καλή λύση, καθώς ανακουφίζει και από τον πόνο, αλλά και επιταχύνει τη θεραπεία του τραυματισμένου μυ. Εκτός αυτών, περιορίζει την έκταση της φλεγμονής και αυξάνει την ευλυγισία στην περιοχή.
4. Αντιμετωπίζει το άγχος
Τις ημέρες που είστε αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι, το σώμα σας καταναλώνει περισσότερο μαγνήσιο και αυτό και μόνο εμποδίζει ακόμα περισσότερο τον οργανισμό να χαλαρώσει. Το μαγνήσιο βοηθάει στη μείωση των ορμονών που προκαλούν το άγχος, βοηθώντας έτσι να νιώσετε περισσότερο ήρεμος παρά ανήσυχος.

5. Αντιμετωπίζει την κατάθλιψη
Από τη δεκαετία του ’60 ακόμα, είχαν διαπιστώσει οι επιστήμονες τη συμβολή της έλλειψης του μαγνησίου στην κατάθλιψη. Πρόσφατες έρευνες μάλιστα, διαπίστωσαν ξανά, πως σε περιπτώσεις καταθλιπτικών ασθενών που τους παρεχόταν μαγνήσιο, είχαν εμφανή και θετικά αποτελέσματα ανακούφισης από τα συμπτώματα της κατάθλιψης. 6. Ενεργοποιεί το κολλαγόνο
Το κολλαγόνο, εντοπίζεται, μεταξύ άλλων στο δέρμα, τα νύχια, τα οστά και τους τένοντες. Το μαγνήσιο παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή του, γι’ αυτό και όταν τα επίπεδα του μετάλλου είναι επαρκή στο σώμα σας, η επιδερμίδα σας μοιάζει πιο όμορφη και λαμπερή και τα κόκκαλά σας είναι πιο γερά. Το λάδι μαγνησίου, εγγυάται τα καλά επιπεδα της παραγωγής του κολλαγόνου, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή απορρόφησή του.
7. Μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις
Αλείφετε καθημερινά τις αρθώσεις που έχετε πρόβλημα, με λάδι μαγνησίου και δεν θα αργήσετε να νιώσετε τις ευεργετικές του επιδράσεις. Πόνους στις αρθρώσεις δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι ηλικιωμένοι, αλλά και πολλοί αθλητές, δεδομένης της καταπόνησης που υποβάλλουν το σώμα τους, γι’ αυτό το λάδι είναι χρήσιμο για όλες τις ηλικίες.
  http://www.clickatlife.gr/