Παρασκευή, Ιανουαρίου 3

Κρανιοϊερή θεραπεία: Τι είναι, πως εφαρμόζεται και ποιες ασθένειες απομακρύνει

Κρανιοϊερή θεραπεία: Τι είναι, πως εφαρμόζεται και ποιες ασθένειες απομακρύνειΕναλλακτικές θεραπείες

Κρανιοϊερή θεραπεία: Τι είναι, πως εφαρμόζεται και ποιες ασθένειες απομακρύνει
Ο Dr William Sutherland και το Κρανίο
Στις αρχές του 1900, ένας Αμερικανός οστεοπαθητικός γιατρός, ο Dr. William Sutherland, ξεκινώντας την έρευνά του, με την ερώτηση «γιατί το κρανίο μας έχει ραφές και δεν είναι μια συμπαγής μάζα;», ανακάλυψε ότι συμβαίνουν εγγενείς μετακινήσεις των οστών στο κεφάλι μας.

Συνεχίζοντας την έρευνά του, διαπίστωσε ότι αυτές οι μετακινήσεις που μπορούν να μετρηθούν με λεπτά επιστημονικά όργανα, είναι μια άμεση έκφραση της υγείας μας καθώς και ότι συνδέονται με τη διανοητική και συναισθηματική μας υγεία.

Τι είναι ο κρανιοϊερός ρυθμός

Ο κρανιοιερός ρυθμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο κινείται το εγκεφαλονωτιαίο υγρό από τον εγκέφαλο προς τη σπονδυλική στήλη.
– Tο εγκεφαλονωτιαίο υγρό που υπάρχει μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο και παρέχει θρεπτικά συστατικά στο κεντρικό νευρικό σύστημα έχει μια συνεχή ανανεωτική ροή από το κρανίο μέχρι το ιερό οστό και κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Kατά τη ροή αυτή, αυξομειώνεται ο όγκος του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το λεγόμενο «κρανιοϊερό κύμα».
Αυτή η συχνότητα είναι σαν το δακτυλικό μας αποτύπωμα και αλλάζει μόνο όταν μας συμβεί κάποιο πολύ μεγάλο σοκ. Aυτή η αλλαγή συχνότητας δημιουργεί δυσλειτουργίες και πόνους στο σώμα.
– Tο κρανιοϊερό κύμα είναι η τρίτη ρυθμική κίνηση που υπάρχει στο σώμα μας μαζί με το σφυγμό και την αναπνοή μας, με διαφορετική όμως συχνότητα (π.χ. παίρνουμε 20 αναπνοές το λεπτό, ενώ η συχνότητα του κρανιοϊερού κύματος είναι 6-12 φορές το λεπτό). Tο κρανιοϊερό κύμα μπορεί κανείς να το ψηλαφίσει σε όλο του το σώμα.
– H ιδιομορφία του κρανιοϊερού κύματος σε σύγκριση με το σφυγμό είναι ότι αρκετές φορές μέσα στην καθημερινότητά μας παύει. Kαι τότε όχι μόνο δεν πεθαίνουμε, όπως θα συνέβαινε αντίστοιχα με τους άλλους δύο παλμούς, αλλά αντίθετα το σώμα θεραπεύεται. Παύσεις συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου το σώμα χαλαρώνει.
Σε αυτή τη γνώση στηρίζεται η κρανιοϊερή θεραπεία.

Κρανιοιερή θεραπεία

Η κίνηση αυτού του υγρού δίνει όλες τις εντολές στο κεντρικό νευρικό σύστημα για να λειτουργήσει και η ανεμπόδιστη ροή του, είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση της καλής μας υγείας.
Σκοπός της κρανιοιερής θεραπείας είναι η εξισορρόπηση του κρανιοιερού ρυθμού στο σώμα, που με τη σειρά του, ενεργοποιεί τις δυνάμεις του οργανισμού, επιτυγχάνοντας, έτσι, την αυτοΐασή του. Ψηλαφώντας με τα χέρια το ρυθμό και ασκώντας πολύ ήπιες πιέσεις των πέντε γραμμαρίων, ο ρυθμός επανέρχεται στην ισορροπία που βρισκόταν, πριν αυτή διαταραχθεί.
Οι λόγοι που ο ρυθμός διαταράσσεται είναι δύο:
  • Οι κακώσεις στο σώμα, κατά μήκος του κρανιο-ιερού συστήματος και
  • τα κάθε είδους ψυχολογικά τραύματα.
Αυτά τα δύο, καταγράφονται στη μνήμη των ιστών και παρεμποδίζουν το σώμα να χαλαρώσει, με αποτέλεσμα, να διαταράσσεται η ομαλή ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

Περισσότερα για τον μηχανισμό αυτόν: ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ: Το κλειδί κάθε ασθένειας

Η κίνηση του κρανιοϊερού ρυθμού

Πως εφαρμόζεται η Κρανιοϊερή θεραπεία

Η Κρανιοιερή θεραπεία εφαρμόζεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο θεραπευτή, κυρίως στα οστά του κρανίου, του προσώπου, στη σπονδυλική στήλη και το ιερό οστό. Ο θεραπευόμενος είναι ξαπλωμένος άνετα και δεν χρειάζεται να καταβάλει κάποια προσπάθεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Λόγω της ικανότητάς της να ενισχύει την αντίσταση του σώματος στις ασθένειες και έχοντας καλά αποτελέσματα σε μια σειρά ιατρικών προβλημάτων,

η Κρανιο-ιερή θεραπεία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην εποχή μας, για:

-ημικρανίες, ιλίγγους και πονοκεφάλους
-φλεγμονές
-ορθοπεδικά προβλήματα
-πάρεση προσωπικού νεύρου
-κινητικές διαταραχές
-Οσφυαλγία , ισχιαλγία, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου
-Νευροαγγειακές ή Ανοσοποιητικές Διαταραχές
-Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
-Μαθησιακές Δυσκολίες, Δυσλεξία
-Τραυματικές Κακώσεις του Εγκεφάλου και του Νωτιαίου Μυελού
-Κατάθλιψη, συναισθηματικές διαταραχές
-Προβλήματα άγχους και έντασης
-άσθμα
-Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες και μετατραυματική δυσλειτουργία
-Σκολίωση
-αυτισμός
-ορμονικές διαταραχές
-χρόνιοι πόνοι στον αυχένα και στην πλάτη
-εγκεφαλικά ισχαιμικά επεισόδια
-ρευματοειδή αρθρίτιδα
Ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζονται, ποικίλει από περιστατικό σε περιστατικό και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μπορεί να χρειαστούν από μία έως τρεις θεραπείες την εβδομάδα, για μία ή περισσότερες εβδομάδες.
Αν και η Κρανιοιερή είναι μια ήπια θεραπεία, ωστόσο, μερικές φορές, στις πρώτες κυρίως συνεδρίες, μπορεί να εμφανιστεί αίσθημα κόπωσης ή κακουχίας, καθώς αποδεσμεύονται από τη μνήμη του σώματος, παλιά τραύματα. Αυτή όμως, είναι μια διαδικασία απελευθέρωσης που συνήθως διαρκεί λίγες μέρες.
Η Κρανιο-ιερή θεραπεία είναι τόσο απαλή και ευγενής, που είναι κατάλληλη ακόμη και για μωρά, παιδιά και ενήλικες καθώς επί¬σης και για ηλικιωμένους.

Η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις, αυξάνοντας τη ζωτικότητα και βελτιώνοντας την ικανότητα του σώματος για αυτό-επιδιόρθωση.

Μια κρανιο-ιερή συνεδρία δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να χαλαρώσει, χωρίς να αισθάνεται ότι γίνεται κάποια επέμβαση επάνω του (εξ ου και η πίεση των 5 γραμμαρίων). Το σώμα δέχεται την κατάλληλη υποστήριξη ώστε, να βρει τους δικούς του τρόπους για να υπερνικήσει τις δυσκολίες του.
Ο άνθρωπος μαθαίνει να εμπιστεύεται το σώμα του και να μη φοβάται να αντιμετωπίσει τους πόνους του. Μαθαίνει επίσης, να αφουγκράζεται το σώμα, το συναίσθημα και την ενέργειά του. Ας έχουμε υπόψη μας ότι, πολλές φορές, το μόνο που χρειαζόμαστε για τη θεραπεία μας είναι, να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε την αλήθεια γα την οποία μας μιλάει το σώμα μας.

Ψυχοσωματικές καταστάσεις άμεσα συνδεδεμένες με πόνους. Τι να κάνετε

Ποια σημεία του σώματος μπλοκάρει η κάθε εσωτερική σύγκρουση δημιουργώντας ποιες ασθένειες 

Κρανιοϊερή για μωρά και εγκύους

Η κρανιοιερή θεραπεία είναι ιδανική και για νεογέννητα μωρά τα οποία μπορεί να ταλαιπωρηθούν κατά την διάρκεια της γέννας. Γεγονός είναι ότι όταν γεννιέται ένα μωρό, του ασκούνται μεγάλες πιέσεις κατά την έξοδό του από τον γεννητικό σωλήνα.
Τα μαλακά του οστά είναι ευπροσάρμοστα και το κρανίο αναδιπλώνεται και εισχωρεί το ένα μέρος του κάτω από το άλλο για να είναι εφικτή η έξοδος του κεφαλιού. Συνήθως λοιπόν, μετά από λίγες ημέρες τα οστά παίρνουν ξανά την κανονική τους μορφή και όλα επανέρχονται στην φυσιολογική τους κατάσταση.
Πολλές φορές ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει ή καθυστερεί να συμβεί και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως οι κολικοί, προβλήματα κατάποσης στον θηλασμό, αϋπνίες, υπερκινητικότητα, αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα.
Η Κρανιοιερή θεραπεία, φροντίζει ώστε τα οστά του παιδιού να επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση αποκαθιστώντας την ισορροπία και αφαιρώντας τις εντάσεις από το παιδί.
Μια μαία εφαρμόζει τη μέθοδο σε ένα μωρό

Η Κρανιοϊερή θεραπεία και η Νέο Κρανιοϊερή θεραπεία

Η Νέο Κρανιοιερή θεραπεία είναι ένα σύστημα που εξελίχθηκε αργότερα και έχει μια λιγότερο παρεμβατική προσέγγιση τόσο στον άνθρωπο όσο και στην υγεία του. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Άρης Χατζηνάσιος, ένας από τους ιδρυτές της μεθόδου, στην Εναλλακτική Δράση: Συνέντευξη με τον Άρη Χατζηνάσιο για τη μέθοδο της Νέο Κρανιοϊερής Θεραπείας

Προφυλάξεις και προβληματισμοί

Είναι προτιμότερο να αποφεύγεται, σε άνθρωπο, που μια αλλαγή ή μια ελάχιστη αύξηση της ενδοκρανιακής πίεσης, μπορεί να προκαλέσει βλάβη, όπως το οξύ ανεύρυσμα, η εγκεφαλική αιμορραγία κ.α.
Παρόλο που η μέθοδος εφαρμόζεται πολλά χρόνια μέχρι τώρα και έχουν γίνει προσπάθειες να αποδεχθούν επιστημονικά τα οφέλη της, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι σήμερα. Οπότε, τα οφέλη της μέχρι τότε, παραμένουν στην κρίση καθενός καθώς και στη βιωματική εμπειρία των ανθρώπων που την έχουν δοκιμάσει.
Πηγή: enallaktikidrasi.com

Κρανιοϊερή θεραπεία: Τι είναι, πως εφαρμόζεται και ποιες ασθένειες απομακρύνει 

proionta-tis-fisis.com