Τετάρτη, Ιανουαρίου 8

Για δυό στημένες γαλοπούλες....


Τις αποφάσεις πάντως τις παίρνουν τα ...γεράκια!!!

Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης
Ο φτηνιάρης τηλεπαρουσιαστής που έγινε Πρόεδρος σκότωσε με έναν πύραυλο τον ηγέτη των Ιρανών παραστρατιωτικών του Ιράκ για να σταματήσει, λέει, η δράση του Ιράν στο Ιράκ και στην υπόλοιπη Μέση Ανατολή.
Αν δεν είναι ηλίθιος, είναι σίγουρα άσχετος με την ιστορία της ανθρωπότητας.
Επειδή, στη θέση του δολοφονημένου Ιρανού Σουλεϊμανί ήδη τοποθετήθηκε άλλος Φρουρός Της Επανάστασης.
Που θα συνεχίσει τη δραστηριότητα του Ιράν στό Ιράκ.
Επίσης, επειδή οι πόλεμοι κερδίζονται στο έδαφος, αν θέλει να σταματήσει τη δραστηριότητα του Ιράν στο Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο και τον Κόλπο, θα πρέπει να το πολεμήσει με στρατό εκεί.
Και στό Ιράν.
Κάτι σαν μισό τρίτο παγκόσμιο δηλαδή.
Επειδή το Ιραν στηρίζεται, εκτός τών άλλων, από την Κίνα και τη Ρωσία.
Ο πρώην τηλεπαρουσιοαστής, λοιπόν, με μυαλό και νοοτροπία μεθυσμένου νταλικέρη, που στηρίζεται από την πλειονότητα των συμπολιτών του ως καουμπόης, δεν είναι παρά το χρήσιμο υποκινούμενο των γερακιών του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου, που χέρι χέρι με την πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ want to make America great again και τον πληθυσμό άλλων χωρών smaller again.
Ένας χρήσιμος ηλίθιος δηλαδή.
Ο οποίος, πίστεψε τον κάθε πολεμοχαρή εκεί μέσα που του είπε του αμόρφωτου, ότι μ αυτή τη δολοφονία «δεν ξεκινά έναν πόλεμο, αλλά τερματίζει έναν».
Έτσι το είπε χτες το …σαΐνι του Λευκού Οίκου.
Προφανώς ήταν σε κανένα μπορντέλο πολυτελείας όταν ο μπαμπάς Μπους ξεκίνησε χωρίς άλλο λόγο, εκτός από το να ξηλώσει τα ρωσικά ερείσματα στο Ιράκ, τον πόλεμο στο Ιράκ, με κατοπινό συνεχιστή τον ανεγκέφαλο γιό του, που ήταν άβουλο πιόνι των γερακιών.
Και με άξια παραδείγματα τον Κλίντον στη Γιουγκοσλαβία και τους Ομπάμα στη Λιβύη, την Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Συρία.
Όλα αυτά, χωρίς καμμία από τις χώρες που βομβαρδίστηκαν, διαλύθηκαν, υπέφεραν και υποφέρουν, με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, να έχει ξεκινήσει πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ ή άλλου δυτικού κράτους!
Και με τον υιό Μπούς τον Δεκέμβριο του 2005 να παραδέχεται ότι ο πόλεμος στο Ιράκ βασίστηκε σε λάθος πληροφορίες, αλλά «ανέλαβε την ευθύνη της απόφασης να πραγματοποιηθεί η εισβολή, λέγοντας πως ήταν η σωστή επιλογή» !!!
Μιλάμε για τέτοια ζωντόβολα, στα χέρια των οποίων είναι η τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα κι εξω από τη χώρα τους.
Και οι οποίοι δεν νουθετούνται από κανέναν.
Ούτε καν από τον ευνουχισμένο λαό τους, που παρακολουθεί άβουλος- όταν δεν χειροκροτάει κι όλας- τη φονική πολιτική των ηγετών του.
Ήξερε να εξεγερθεί μόνο την περίοδο του Βιετνάμ όχι από κανέναν πόνο για την εκεί εισβολή, αλλά επειδή τότε οι Αμερικάνοι κανακάρηδες κατατάσσονταν ως κληρωτοί!
Μόλις σταμάτησε η θητεία και ο στρατός έγινε επαγγελματικός κόπηκε και η μαζική εξέγερση εναντίον των αμερικανικών εισβολών!
Αμ πώς.
Τώρα, για να μη σπάσει η παράδοση δύο εκατονταετιών πρέπει και τούτος ο πρόεδρος να κάνει έναν πόλεμο.
Μη μείνει λειψό το βιογραφικό του.
Να μείνει λειψή από πληθυσμό καμιά χώρα.
Αυτό θα πεί America great again.
Είτε έχει για πρόεδρο κανέναν δήθεν διανοούμενο σαν τους Κέννεντυ, τους Κλίντον, τον Ομπάμα, είτε έχει καυγατζήδες καουμπόυδες σαν τον Νίξον, τον Τζόνσον, τους Μπούς και τον Τράμπ.
Τις αποφάσεις τις παίρνουν τα γεράκια.
Της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής αμερικανικής ελίτ.
Μόνο μία εξουσία ζωής και θανάτου έχουν οι πρόεδροι.
Για δυό γαλοπούλες τα Χριστούγεννα.
Κι αυτή στημένη.
https://shmantikanea.blogspot.com