ΣΟΚ με τα Gap: «Λουκέτο» σε 40 καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο

gap
Στο κλείσιμο συνολικά 40 καταστημάτων της σε ολόκληρο τον κόσμο προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες η Gap.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019 είχε ανακοινωθεί η απόφαση της εταιρείας για λουκέτο σε 230 καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, μεχρι το 2021.

Στις ΗΠΑ συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Business Insider, έκλεισαν καταστήματα Gap σε 22 πολιτείες.
Την ίδια ώρα πάντως που η εταιρεία προχωρά στο κλείσιμο καταστημάτων με το brand της Gap, ανοίγει παράλληλα καταστήματα με τα brand Old Navy και Athleta.
Προβλήματα και πτώση πωλήσεων
Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρει το insider.gr ότι η εταιρεία η οποία αποτελεί εμβληματικό κομμάτι της αμερικανικής μόδας, βρέθηκε τον περασμένο χρόνο, για ακόμη μία φορά στην ιστορία της με προβλήματα.
Toν περασμένο Νοέμβριο η αιφνίδια αποχώρηση του CEO της εταιρείας, Art Peck, ήρθε σε μία περίοδο που η Gap έδινε μάχη για να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεών της. Το ίδιο διάστημα ανακοινώθηκαν και οι συγκρίσιμες πωλήσεις τρίτου τριμήνου του έτους που ήταν αρνητικές και για τα τρία σήματα της Gap. Η ομώνυμη μάρκα Gap παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση, με μείωση 7% στις συγκρίσιμες πωλήσεις, ενώ οι πωλήσεις του Old Navy και της Banana Republic υποχώρησαν κατά 4% και 3% αντίστοιχα.
Τα καταστήματα Gap ιδρύθηκαν από την Doris και τον Don Fisher στο Σαν Φρανσίσκο το 1969. Μέχρι το 1973, η εταιρεία είχε 25 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σταδιακά τα Gap έγιναν συνώνυμο με το αμερικανικό κλασικό ντύσιμο, μπλε τζιν και τα μπλουζάκια t-shirt.