Πως να φτιάξεις το θαυματουργό νερό Sole

Πως να φτιάξεις το θαυματουργό νερό Sole
Φωτογραφία: www.tnorth.org Πως να φτιάξεις το θαυματουργό νερό Sole
Έχετε ακούσει ποτέ για το νερό Sole; Πολλοί άνθρωποι κατά πάσα πιθανότητα δεν το ξέρουν, αλλά είναι πλέον καιρός να γνωρίσετε αυτό το καταπληκτικό, 100% φυσικό ρόφημα.
Το νερό Sole (προφέρεται so-lay) δεν είναι ένα θαυματουργό φάρμακο ή κάποια καινούρια μόδα, αλλά ένα τονωτικό μείγμα πλούσιο σε μέταλλα, ακατέργαστο αλάτι και νερό, το οποίο ενισχύει τη φυσική ικανότητα του οργανισμού να ισορροπεί και να αυτοθεραπεύεται.
Ο όρος «Sole» προέρχεται από τη λατινική λέξη «sol» που σημαίνει ήλιος.
Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το αλάτι είναι βλαβερό για την υγεία και η ιδέα κατανάλωσης αλμυρού νερού φαίνεται κάτι εντελώς παράλογο. Ωστόσο, ένα συμπυκνωμένο διάλυμα άλατος με 100% φυσικό αλάτι (θαλασσινό ή αλάτι Ιμαλαΐων) είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό σας.
Για περισσότερα: Το ανεπεξέργαστο αλάτι, λειτουργεί θεραπευτικά
Αλάτι: Αθώος ο κατηγορούμενος 

Τα οφέλη του μείγματος

Η αλήθεια είναι ότι το ακατέργαστο αλάτι είναι πραγματικά ωφέλιμο.
Το φυσικό αλάτι περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, τα οποία το σώμα αναγνωρίζει και χρησιμοποιεί αναλόγως. Στο φυσικά φιλτραρισμένο αλμυρό νερό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μη ραφιναρισμένου θαλασσινού αλατιού υπάρχουν πάνω από 80 ιχνοστοιχεία που του δίνουν το απαραίτητο γκριζωπό χρώμα του, ενώ η ελαφριά υγρασία διατηρεί το αλάτι και τα μέταλλα σε μια μορφή που ο οργανισμός μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Τι συμβαίνει όταν το φυσικό αλάτι προστίθεται σε φιλτραρισμένο νερό;

Τα θετικά ιόντα του αλατιού περιβάλλουν τα αρνητικά ιόντα των μορίων του νερού και το αντίστροφο. Αυτό δημιουργεί μια νέα δομή με ένα ηλεκτρικό φορτίο που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Το νερό και το αλάτι δεν έχουν πλέον τη μορφή που είχαν πριν.
Μόλις καταναλωθεί, το ηλεκτρικό φορτίο του διαλύματος αντιδρά με το σώμα το οποίο στέλνει ηλεκτρικά σήματα στα κύτταρα ενώ ταυτόχρονα βοηθά τα νεφρά να διατηρήσουν την ισορροπία των υγρών που υπάρχουν μέσα στο σώμα.
Η κατανάλωση μείγματος από φυσικό αλάτι και νερό δεν αποτελεί νέα ανακάλυψη. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως μέθοδος θεραπείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν ανέκδοτα αλλά και δημοσιευμένα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν τις ακόλουθες χρήσεις:

Ενυδάτωση:

Γνωρίζουμε ότι πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό καθημερινά κι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι όντως το χρειάζονται, είναι δυνατόν κάποιοι να φτάσουν σε σημείο υπερβολής. Σύμφωνα με τον Matt Stone, συγγραφέα του βιβλίου «Eat for Heat: A Metabolic Approach to Food and Drink», όσοι καταναλώνουν πολύ νερό μπορεί να οδηγηθούν σε αραίωση της φυσιολογικής συγκέντρωσης των ηλεκτρολυτών στο αίμα.
Όταν αυτό συμβεί, το σώμα επιβαρύνεται και επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Η υγεία των κυττάρων οφείλεται σε συγκεκριμένη συγκέντρωση μετάλλων και ηλεκτρολυτών.
Όταν πίνουμε μεγάλες ποσότητες νερού το εξωκυττάριο υγρό αραιώνει, πράγμα το οποίο δημιουργεί αντίδραση και απελευθέρωση αδρεναλίνης. Ο Stone αναφέρει ότι κανένα άλλο πλάσμα εκτός από τον άνθρωπο δεν απομακρύνεται τόσο πολύ από το ένστικτό του ώστε να καταλήξει να καταναλώνει υπερβολικές ποσότητες νερού από λάθος. Η κατανάλωση νερού με φυσικό αλάτι επιτρέπει στο σώμα να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει το νερό που προσλαμβάνεται.

Έχετε ποτίσει ποτέ ένα φυτό όταν είναι εντελώς ξερό;

Το νερό απλώς τρέχει από το κάτω μέρος της γλάστρας. Το ίδιο συμβαίνει όταν πίνουμε νερό πολύ συχνά – αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω των ούρων και ξαναπίνουμε νερό συνεχώς. Μια μικρή ποσότητα φυσικού αλατιού και νερού επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία και επιτρέπει σε όλα τα θρεπτικά συστατικά του νερού να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν.
Για περισσότερα Το μυστικό του νερού: Υπάρχει «καλό» και «κακό» νερό 

Πέψη:

Το αλμυρό νερό ενεργοποιεί τους σιελογόνους αδένες του στόματος απελευθερώνοντας αμυλάση. Αυτό αποτελεί το αρχικό στάδιο στη διαδικασία της πέψης, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Στο στομάχι, το φυσικό αλάτι διεγείρει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέως και ενός ένζυμου πέψης, τα οποία βοηθούν στη διάσπαση της τροφής. Επίσης, διεγείρει εκκρίσεις στον εντερικό σωλήνα και το ήπαρ που βοηθούν στην πέψη. Η τακτική κατανάλωση νερού Sole ενισχύει τη σωστή λειτουργία του εντέρου και αυξάνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
Όσο υγιεινή και να είναι η διατροφή μας, εάν δεν γίνεται η κατάλληλη πέψη, δεν έχει καμία αξία: Γιατί Είναι Σημαντική η Σωστή Πέψη στην Καθολική Υγιεία
και χωρίς τα απαραίτητα ένζυμα είναι αδύνατον να έχουμε σωστή πέψη: Ένζυμα-Διατροφή: Θρέφεις ή Φράζεις το Σώμα σου; 

Ύπνος:

Τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται στο ανεπεξέργαστο αλάτι συντελούν στην ηρεμία του νευρικού συστήματος. Είναι γνωστό ότι το αλάτι μειώνει την κορτιζόλη και την αδρεναλίνη, δύο επικίνδυνες ορμόνες του στρες, γεγονός που συμβάλλει στη βελτίωση του ύπνου.
Ας θυμηθούμε και Συνταγή για πριν τον ύπνο και δεν θα ξυπνήσετε ποτέ ξανά κουρασμένοι 

Αποτοξίνωση:

Το πλήθος μετάλλων που υπάρχουν στο νερό Sole ενισχύουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης. Επίσης, αποτελεί φυσικό αντιβακτηριακό και βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από επικίνδυνα βακτήρια.
5 απρόβλεπτα σημάδια ότι ίσως χρειάζεστε αποτοξίνωση 

Υγεία των οστών:

Μια γνωστή θεωρία σχετικά με την οστεοπόρωση και άλλες παθήσεις των οστών αναφέρει ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί ασβέστιο και άλλα μέταλλα από τα οστά προκειμένου να επιβιώσει και να εξουδετερώσει την οξύτητα του αίματος. Επειδή το αλμυρό νερό είναι φυσικά γεμάτο από ωφέλιμα μέταλλα με αλκαλοποιητική δράση, ενισχύει την υγεία των οστών.
Αξίζει να δείτε Η Οστεοπενία και η Οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι ασθένειες έλλειψης ασβεστίου 

Δέρμα:

Το φυσικό αλάτι περιέχει μέταλλα που βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματος. Το χρώμιο καταπολεμά την ακμή και μειώνει τις λοιμώξεις, ενώ το θείο κρατά το δέρμα λείο και καθαρό. Επίσης, έχει θετική επίδραση στο ξηρό δέρμα του τριχωτού κεφαλής, το έκζεμα και τα εξανθήματα που συχνά οφείλονται στην ανεπάρκεια θείου. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην ταχεία επούλωση των πληγών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ρυθμίζει τη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων ενώ το ιώδιο βοηθά στην αύξηση της κατανάλωσης οξυγόνου καθώς και του ρυθμού του μεταβολισμού του δέρματος.

Μέταλλα:

Σύμφωνα με τον δρ Linus Pauling, κάτοχο 2 βραβείων Νόμπελ, κάθε ασθένεια και κάθε πάθηση μπορεί να οφείλεται στην ανεπάρκεια μετάλλων στον οργανισμό. Τα μέταλλα αποτελούν το θεμέλιο της σωστής διατροφής και της υγείας. Χωρίς αυτά, κανένα άλλο σύστημα στον οργανισμό δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.
Οι βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες δεν διασπώνται ούτε απορροφώνται, διότι λόγω έλλειψης των ζωτικής σημασίας μετάλλων, τα αμινοξέα και τα ένζυμα δεν λειτουργούν. Επειδή η διατροφή μας πλέον περιλαμβάνει πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, η έλλειψη μετάλλων είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ.
Το νερό Sole, πλούσιο σε μεταλλικά άλατα, περιέχει βάριο, βισμούθιο, χρώμιο, μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, τιτάνιο και ιχνοστοιχεία Β2.

Πρόσθετα οφέλη του νερού Sole

Τρόπος παρασκευής και κατανάλωσης

1. Προμηθευτείτε ένα γυάλινο βάζο χωρητικότητας ενός λίτρου και γεμίστε το κατά το ⅓ με ανεπεξέργαστο, φυσικό αλάτι.
2. Γεμίστε το βάζο με φιλτραρισμένο νερό, αφήνοντας ένα κενό 5 εκατοστών από την κορυφή.
3. Κλείστε το βάζο με ένα πλαστικό (όχι μεταλλικό) καπάκι.
4. Ανακινήστε το και αφήστε το μείγμα να καθίσει για 24 ώρες.
5. Στη συνέχεια, ελέγξτε αν όλοι οι κρύσταλλοι άλατος έχουν διαλυθεί και προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι.
6. Όταν το αλάτι πάψει να διαλύεται, το νερό Sole είναι έτοιμο.
7. Καλύψτε το και αποθηκεύστε το σε ένα ντουλάπι. Οι αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητές του θα το διατηρήσουν επ’ αόριστον.
Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα σε ένα ποτήρι με 230 ml φιλτραρισμένο νερό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό) και πίνετέ το κάθε πρωί πριν από το πρόγευμα. Δοκιμάστε το κι αν σας φανεί αλμυρό (όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο), τότε είναι ιδανικό για σας.
Αν σας φανεί πολύ αλμυρό, προσθέστε κι άλλο φιλτραρισμένο νερό μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη γεύση. Αν δεν είναι αρκετά αλμυρό, προσθέστε λίγο περισσότερο αλάτι. Σε αυτό το σημείο πρέπει να εμπιστεύεστε τις αισθήσεις σας – το σώμα σας ξέρει καλύτερα! Η ποσότητα που χρειάζεστε μπορεί να ποικίλλει από μέρα σε μέρα.
Πηγή: enallaktikidrasi.com
Πως να φτιάξεις το θαυματουργό νερό Sole

Στοιχεία από
  • Water & Salt – The Essence of Life – Dr. Barbara Hendel, M.D. & Peter Ferreira
  • Eat for Heat: A Metabolic Approach to Food and Drink – Matt Stone
  • Το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτική Ιατρικής: Andreas Moritz – Εκδόσεις Διόπτρα
Προσοχή: Συμβουλευτείτε τον διατροφολόγο ή τον γιατρό σας, πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή σας.

“Τροφή-Φάρμακο”

Βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσουν όλα τα παραπάνω είναι η ποιότητα του αλατιού, αλλά και του πόσιμου νερού όπου θα το προσθέσετε, καθώς το νερό είναι ο κυριότερος αποτοξινωτής μας. Χωρίς καθαρό νερό, είναι σαν να προσπαθούμε να ξεπλύνουμε την μπουγάδα μας με απόνερα.
Πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αποτελεσματικό; Χώρια που οι ρύποι του νερού συμβάλλουν στην δημιουργία όξινου περιβάλλοντος στον οργανισμό, κάτι που όπως είδαμε έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις, πέραν του ότι έτσι ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ το ίδιο μας το σώμα για να καθαρίσει κάτι τόσο ρυπαρό γεμάτο τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, όπως χλώριο, φθόριο, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, κ.α.
Όλα αυτά μπορώ να σας τα διασφαλίσω με ένα απλό μεν αλλά αποτελεσματικότατο φίλτρο νερού, που έχει ιδιαίτερα σημαντικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που ΔΕΝ διαθέτει κανένα άλλο φίλτρο, όπως:
pistopoihseis_filtrou
Και μπορεί να χλωριώνουμε το νερό, γνωρίζουμε όμως τις επιπτώσεις αυτής της τακτικής; Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων
Εκτός από το χλώριο βέβαια, υπάρχουν και ένα σωρό ακόμη δηλητήρια, μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ασφαλή και οικονομική λύση για καθαρό νερό χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού. 
Δίνοντας σήμερα λίγα χρήματα για το καλλίτερο φίλτρο της αγοράς, γλιτώνετε αύριο ένα σωρό χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να αντιστρέψετε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα το απαράδεχτο νερό της βρύσης μας, αλλά και των διαφόρων εμφιαλωμένων όπως συχνά βλέπουμε…
Το εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο που σας προτείνω, είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε εσάς αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας!!
Όσοι ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com