Δευτέρα, Ιανουαρίου 13

ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: "ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ (U.S.RAEL) ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ". Διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν γι αυτές τις (διπλωματικές) δηλώσεις Μητσοτάκη. Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ".

Η  ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ΟΤΙ  ΤΟ  ΙΡΑΝ  ΔΕΝ  ΑΝΗΚΕΙ  ΣΤΟΝ  ΑΡΑΒΙΚΟ  ΚΟΣΜΟ... Δηλώσεις  Κούλη:  "Είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο",  εννοώντας  το...Ιράν.  Πώς  επικοινωνεί  αυτή  η  κυβέρνηση  διεθνώς,  αλλοίμονό  μας.  Οι  αμερικανοί  γελούσαν  για  ώρες  με  τις  εθνογεωγραφικές  γνώσεις  ενός - τρομάρα  μας - πρωθυπουργού.


  Ο  αγράμματος  πρωθυπουργός  που  κατατάσσει  τους  Πέρσες  στον...  αραβικό  κόσμο.
Τι  έχει  δηλώσει  επίσημα  ο Κούλης  Μητσοτάκης στις ΗΠΑ:
«Πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να γίνουν κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν την ένταση, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΝΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΤΟ ΕΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ. Είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».
Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε το διπλωματικό επεισόδιο Αθήνας – Τεχεράνης για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα στηρίζει την απόφαση των ΗΠΑ να δολοφονήσει τον Κασέμ Σουλεϊμανί. Την είδηση μάλιστα επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με παρέμβασή του σε εκπομπή του OPEN TV.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής Φαίη Μαυραγάνη αναφέρθηκε στο συμβάν, σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της. Τότε ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε την είδηση, σχολίασε ότι δεν έχει δει, ακόμη, το κείμενο του διαβήματος και ενημέρωσε ότι σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του

Ο κ. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει. Τον ξέρω τον κ. Ζαρίφ, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει και με χαρά θα τον ακούσω”. Στο ρεπορτάζ που μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το Open, αναφερόταν ότι ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα, στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη, του ζήτησε να μεσολαβήσει και να μεταφέρει στον πρωθυπουργό τη δυσαρέσκεια και την ενόχληση της Τεχεράνης για τις δηλώσεις Μητσοτάκη.
Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΣΥΜΜΑΧΟΣ  ΜΕ  ΤΟ  "ΑΡΑΒΙΚΟ"  ISIS


ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: " ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΟΛΕΪΜΑΝΙ".


Την ικανοποίησή του για το θάνατο του Κασέμ Σολεϊμανί εξέφρασε μέσα από εβδομαδιαία εφημερίδα που εκδίδει το Ισλαμικό Κράτος χαιρετίζοντας έτσι ουσιαστικά τον αμερικανικό βομβαρδισμό.
Η εφημερίδα με το όνομα Αλ Ναμπα, παρουσίασε το θάνατο του Σολεϊμανί ως θεϊκή παρέμβαση που θα βοηθήσει τους στόχους του Ισλαμικού Κράτους και των Μουσουλμάνων γενικά, αναφέρει το BBC.
Το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην εν λόγω εφημερίδα, δεν ανέφερε τον Ιρανό στρατηγό κατ’ όνομα αλλά ούτε και τους Αμερικάνους, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την εξουδετέρωση του Σολεϊμάνι. Στο κείμενο απλώς γίνεται λόγος για «Ρωμαϊκούς – Περσικούς πολέμους», οι οποίοι επέτρεψαν στους Μουσουλμάνους να κατακτήσουν την Περσία, το σημερινό Ιράν δηλαδή αλλά και περιοχές της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το Βυζάντιο.
Σύμφωνα με το κείμενο, οι αποκλιμάκωση των επιχειρήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αποτελεί ευκαιρία για την αναγέννησή του, σημειώνει η δημοσιογράφος του BBC, Μινα Αλ Λάμι.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ