Κυριακή, Φεβρουαρίου 9

Η Ελλάδα επιστρέφει απροκάλυπτα στις αρχές της δεκαετίας του '50...

ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ....
ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιασμός Νίκου Κλειτσίκα, στο "sputnik", 7 Φλεβάρη 2010

«Απλή μισθοφορική ενέργεια για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Ισραήλ»
«Η αποστολή ελληνικών στρατευμάτων και πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία, δεν είναι ελληνική πρωτοβουλία που εντάσσεται σε μια όποια εξωτερική πολιτική της χώρας, στην οποία κάποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει. Είναι μια απλή μισθοφορική ενέργεια για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Ισραήλ... δυστυχώς», σχολιάζει στο Sputnik o συγγραφέας και ιστορικός Νίκος Κλειτσίκας. 

Η μεγαλύτερη επιθετική αποστολή της Ελλάδας εκτός της Μεσογείου είχε γίνει στην... Κορέα στη δεκαετία του 1950, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν το αμυντικό δόγμα της χώρας έχει δεχθεί κάποια τροποποίηση.
«Η Ελλάδα επιστρέφει απροκάλυπτα σήμερα στις αρχές της δεκαετίας του '50, στον ίδιο ρόλο της ως αποικία των ΗΠΑ, όταν έστελνε ελληνικά στρατεύματα στην Κορέα για την καταπολέμηση του "κομμουνιστικού κινδύνου" (1950-1955).
Σήμερα ο "αντικομουνισμός" έχει αντικατασταθεί από την αντί-Ρωσική υστερία και η ήττα στη Συρία των Σελευκιδών απαιτεί το αίμα να προσφέρουν οι δούλοι των ΗΠΑ», τονίζει ο Ν. Κλειτσίκας.
«Η Σαουδική Αραβία, πλήρως ελεγχόμενη από το σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς της Παλαιστίνης, πληρώνει προστασία στις ΗΠΑ και σ' αντάλλαγμα οι ΗΠΑ στέλνουν την Ελλάδα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή. Για ακόμη μια φορά, όπως όλα τα χρόνια της "αραβικής άνοιξης made in USA" η χώρα μας παραμένει ένα απλό εργαλείο της "πολιτισμένης" δύσης, εναντίον του Ιράν, της Συρίας και φυσικά της Ρωσίας, που αποτελούν στόχους των ΗΠΑ», προσθέτει ο Ν. Κλειτσίκας.
πηγή: "sputnik", Λάμπρος Ζαχαρής, "Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να στείλει Patriot στη Σαουδική Αραβία", 7/2/200

* Σχετικό: Θυμηθείτε αυτή την ημέρα: 3 Γενάρη 2020
https://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/