Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: AKOYΓΕΤΑΙ ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΚΙΝΕΖΟΙ – ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ..!

koronaios
Παρά την παγκόσμια ανησυχία, παρά τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα οι Κινέζοι – σύμφωνα με δηλώσεις – αναφέρουν ότι είναι «ελέγξιμη και ιάσιμη» η επιδημία του κορωνοϊού.
Οι προσπάθειες της Κίνας να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία που συνδέεται με τον νέο κορωνoϊό «λειτουργούν», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας
Ουάνγκ Γι αποδίδοντας την υποχώρηση των νέων κρουσμάτων στην «ενεργητική δράση» της χώρας του εναντίον της ασθένειας.
Μιλώντας στη Βιεντιάν μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του δέκα χωρών του ASEAN (Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας) στη διάρκεια μιας συνόδου για τον κορωνoϊό, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η επιδημία είναι «ελέγξιμη και ιάσιμη» παρά την ανησυχία που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο.
«Η Κίνα δεν προστατεύει μόνο τον δικό της πληθυσμό αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε.
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα μια θεαματική πτώση των νέων μολύνσεων, τον μικρότερο αριθμό εδώ και σχεδόν έναν μήνα, με καθαρή αύξηση 394 κρουσμάτων, το ένα πέμπτο του αριθμού που είχε ανακοινωθεί την προηγουμένη.
Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων υπερβαίνει τις 74.500 στην ηπειρωτική Κίνα όπου η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.118 ανθρώπων. Ο Covid-19 έχει προκαλέσει επίσης δέκα θανάτους εκτός ηπειρωτικής Κίνας σε άλλες χώρες και περιοχές.
Η Asean διοργάνωσε εσπευσμένα αυτή τη σύνοδο καθώς η περιοχή υφίσταται τον οικονομικό και υγειονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, με επιβεβαιωμένα κρούσματα στις Φιλιππίνες, στη Σιγκαπούρη, στην Ταϊλάνδη και στο Βιετνάμ. Παρόμοια σύνοδος είχε διεξαχθεί το 2003 κατά την επιδημία του SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο).
Οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ επέβαλαν περιορισμούς στις πτήσεις από την ηπειρωτική Κίνα και ανέστειλαν τις εισόδους χωρίς βίζα, με υγειονομικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου.
Η Ταϊλάνδη δεν έλαβε παρόμοια μέτρα, αλλά κατέγραψε τον Φεβρουάριο μια μείωση 90% των αφίξεων από την ηπειρωτική Κίνα, κάτι που πλήττει τον τουριστικό τομέα της ο οποίος αποτελεί σχεδόν το ένα πέμπτο της οικονομίας της.

 makeleio.gr