Τρίτη, Φεβρουαρίου 11

Μια «απίστευτη» είδηση από τη δοκιμαζόμενη Λέσβο.*

ΠΑΡΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΒ

Μια «απίστευτη» είδηση από τη δοκιμαζόμενη Λέσβο.*
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μανταμάδου Δήμου Δ. Λέσβου (Απόφαση 4/2020), μια περιοχή της οποίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να επιτάξει με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασκευαστεί μια νέα μεγάλη δομή
για μετανάστες-πρόσφυγες (περιοχή "Καράβα"), διαβάζουμε, μεταξύ πολλών άλλων, το εξής «απίστευτο», που δημοσιεύτηκε μόνο στον τοπικό τύπο της Λέσβου :
« (…) Τέλος, ο ύψιστος λόγος που δεν πρέπει να γίνει χώρος συγκέντρωσης στην περιοχή αυτή, είναι ο εξής :
Στο παρελθόν, κατά τις συχνές επιστρατεύσεις και στρατιωτικές εκπαιδεύσεις που γινόταν εδώ στη Λέσβο, εξ αιτίας της απειλής των γειτόνων, όλοι οι κάποιας ηλικίας Λέσβιοι, ξέρουν ότι ο χώρος αυτός είναι ο πλέον πιθανός χώρος ρίψης αλεξιπτωτιστών και προσγείωσης ελικοπτέρων σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία.
Στο χώρο λοιπόν αυτό (αν αληθεύει το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας) θέλει η χώρα μας να κατασκευάσει σταθμό συγκέντρωσης νομίμων και παράνομων προσφύγων και μεταναστών.
Κάποιοι απ΄ αυτούς, σύμφωνα με αυτά που ακούμε από εκπομπές στις τηλεοράσεις, συζητήσεις στη Βουλή και δημοσιεύματα στις εφημερίδες, είναι τζιχαντιστές, πράκτορες της ΜΙΤ και ανθέλληνες.
Για τούτο είμαστε απολύτως βέβαιοι και έχουμε την εμπειρία ως τέως Δήμος Μανταμάδου, για τις φωτιές που μας έβαζαν σκόπιμα, τα ξωκλήσια και προσκυνητάρια που βεβήλωναν και κατέστρεφαν, όταν εμείς τους βοηθούσαμε ανθρώπινα τα έτη 2015 και 2016.
Επί πλέον ύστερα από αίτημα και βοήθεια του Στρατού, παράλληλα και με την δική μας επιθυμία, κατασκευάσαμε σαν Δήμος Μανταμάδου, δρόμους στην περιοχή αυτή για να έχει εκεί ο Στρατός άμεση πρόσβαση.
Στην περιοχή αυτή, εν συνεχεία έγιναν και αμυντικά έργα.»
Εδώ ισχύει πράγματι, τότε «ΤΑ …ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ».