Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17

Απελευθερώθηκε όλη η επαρχία Χαλεπιού... ο λαός στους δρόμους...


Μεγάλη γιορτή απόψε στη Βέροια των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το σημερινό Χαλέπι...
Τέλος για τους τρομοκράτες η επαρχία στο Χαλέπι!
sibilla-gr



Πριν λίγες μέρες είχαν αναπτυχθεί τρείς πιθανές επιχειρήσεις του Αραβικού Στρατού της Συρίας, μετά την δημιουργία της σφήνας με την απελευθέρωση του Καφρ Χαλάμπ και της βάσης του 46ου Συντάγματος.
Τελικά επιλέχθηκε η Βόρεια κατεύθυνση.
Και σε λίγες μέρες είδαν αποτέλεσμα.
Η περιοχή δυτικά από το Χαλέπι, με τις τελευταίες συνοικίες στα δυτικά της πόλης, που βρισκόταν στα χέρια των τζιχαντιστών από το 2013, είναι από σήμερα το πρωί σχεδόν περικυκλωμένη, με αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό τους σε εκκένωση.
Οι συνδυασμένες δυνάμεις του στρατού, των παλαιστινίων και της Χεσμπολλά προχωρούν και είναι θέμα ωρών να εκκαθαριστεί η περιοχή.
Ο κόσμος στο Χαλέπι πανηγυρίζει στους δρόμους, αφού πλέον η πόλη δεν θα μπορεί να βομβαρδίζεται από τους τζιχαντιστές.
Η νίκη έχει μεγάλη αξία, πέραν αυτού διότι :
α) συμβολικά, τελειώνει οριστικά με πλήρη νίκη η μάχη για το Χαλέπι, μετά από πολλά χρόνια, και ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της πόλης από τον Δεκέμβριο του 2016.
β) κοινωνικο-οικονομικά, διότι η δεύτερη μεγάλη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας μπορεί πιά να ανασυγκροτηθεί πλήρως, και να επαναλειτουργήσει οικονομικά (βιομηχανία κλπ) με αποκαταστημένη την ασφάλειά της και ανοιχτή την επικοινωνία με την υπόλοιπη χώρα.
γ) στρατιωτικά, αφού ελευθερώνονται σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις που μπορούν - μεταξύ άλλων- να δώσουν νέα ορμή στην προσπάθεια απελευθέρωσης της περιοχής Ιντλιμπ, ανοίγει ταυτόχρονα ο δρόμος προς τα ΒΔ, ώστε να μπορούν να οργανωθούν επιθέσεις κατά της περιοχής του Αφρίν (στο μέλλον) και προς τα βόρεια σύνορα, εναντίον της ζώνης που κατέχουν οι Τούρκοι με τον FSA μετά την επιχείρηση «ασπίδα του Ευφράτη».
Απομένουν οι δύο άλλες κατευθύνσεις :
Η προέλαση προς την διάβαση Μπάμπ αλ Χάβα, στα συρο-τουρκικά σύνορα, που θα δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας από έλλειψη επικοινωνιών και ανεφοδιασμού από τη Τουρκία, με σκοπό την αποσταθεροποίηση συνολικά του χαλιφάτου της αλ Κάϊντα στο κυβερνείο Ιντλίμπ.
Η επιχείρηση κατά μήκος του δρόμου Χαλέπι- Λαττάκια (Μ4) με άμεση απειλή για την πόλη Ιντλίμπ.
Υπάρχουν βέβαια κι άλλες πιθανότητες…
Μια ανακωχή, ώστε να καταπιούν οι δυτικοί και οι Τούρκοι την ήττα, αλλά με παράταση της εκκρεμότητας και/ή περιορισμένες επιχειρήσεις στα νότια της οδού Μ4, που θα συρρικνώσουν το χαλιφάτο.
ΣΧΟΙΛΟ : Η Ελλάδα ΔΕΝ θα έπρεπε να στείλει συγχαρητήρια στην Δαμασκό και να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις, έστω και για λόγους ρεαλισμού;;; Πρέπει και γι’ αυτό να πάρουμε εντολές από έξωθεν Cούλη;;;

 https://shmantikanea.blogspot.com