Τρίτη, Φεβρουαρίου 25

Προπαγάνδα προετοιμασίας της κοινής γνώμης για να υπάρξει συνυποσχετικό και συνεκμετάλλευση στην Α. Μεσόγειο με την Τουρκία

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία θα αποτελεί τουλάχιστον προδοτική απόφαση ενάντια στην ιστορία και τους αγώνες της Ελλάδος.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα βομβαρδίζεται ο ελληνικός λαός με επιχειρήματα περί προκλητικής Τουρκίας, περί Χάγης ακόμη και για επικείμενο θεσμό επεισόδιο ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που θα οδηγήσει σε συνεκμετάλλευση της Ανατολικής Μεσογείου και μέρους του Αιγαίου.
Η πιθανότητα πολέμου Ελλάδος – Τουρκίας έχει μηδενικές πιθανότητες, η Τουρκία αποτυγχάνει στην Συρία όπως αποδεικνύεται και στην ευρύτερη περιοχή του Idlib.
Οι Τούρκοι ζητούν την βοήθεια της αμερικανικής αεροπορίας ώστε να αντιμετωπίσουν την ρωσική αεροπορία στην Βόρεια Συρία.
Η Τουρκία ούτε θέλει, ούτε μπορεί να ανοίξει πολλά μέτωπα, οπότε η πιθανότητα σύρραξης είναι φανταστικό σενάριο.
Όμως εάν παρακολουθήσει κανείς εσχάτως το πλήθος δηλώσεων από διάφορους παράγοντες εξάγει το συμπέρασμα ότι μεθοδικά προετοιμάζεται το έδαφος… ώστε να πειστεί η ελληνική κοινωνία ότι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία είναι μια λογική εξέλιξη.
Μάλιστα υπάρχουν – δυστυχώς – βουλευτές ακόμη και στην ΝΔ που αναφέρουν ότι έχει και η Τουρκία δικαιώματα στο Αιγαίο.
Την ίδια στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος προέβη σε μια δήλωση που χρήζει μεγάλης προσοχής.
Ο Erdogan δήλωσε ότι η Ελλάδα σταδιακά μετατοπίζει τις θέσεις της ενώ ο τούρκος υπουργός εξωτερικών εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται σε κάποιας μορφής άτυπες διαπραγματεύσεις.
Πως με ποια κίνητρα και με ποια στρατηγική ο Erdogan προέβη σε αυτές τις δηλώσεις;
Μάλιστα ο Erdogan μεταξύ πολλών άλλων ανέφερε ότι η Ελλάδα αποδέχεται το μνημόνιο συνεργασίας της Τουρκίας με την Λιβύη.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία και η επίσημη κυβέρνηση μειοψηφίας της Λιβύης έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ που περνάει δίπλα από ελληνικά νησιά παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Κάτι συμβαίνει προφανώς.
Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών περί πατριωτικής σκληροπυρηνικής αριστεράς αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σημερινή κεντροδεξιά κυβέρνηση είναι πιο συνεργάσιμη επίσης γεννά πολλά ερωτηματικά.
Τα βασικά ερωτήματα που εγείρονται είναι
1)Η Ελλάδα έχει συμφέρον εθνικό να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;
Για να υπάρξει συμφωνία στην Χάγη θα πρέπει να υπάρξει και συνυποσχετικό που σημαίνει ότι η Ελλάδα κάτι θα χάσει και η Τουρκία κάτι θα κερδίσει.
Η Ελλάδα εάν προσφύγει στην Χάγη θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο ένα αποτέλεσμα, πως θα διαχειριστεί από αυτά που θα χάσει.
Η Χάγη είναι στρατηγική ήττας, ενάντια στα εθνικά συμφέροντα.
2)Η Ελλάδα γιατί δεν αντιδρά με πολύ σαφή τρόπο για την προκλητικά απαράδεκτη ανακήρυξη ΑΟΖ με την Λιβύη που παραβιάζει τα εθνικά συμφέροντα;
3)Η έννοια συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο είναι πράξη ατιμωτική και προδοτική.
Τα θαλάσσια σύνορα έχουν καθοριστεί κατά τρόπο σαφή.Η Ελλάδα δεν έχει να διαπραγματευτεί με την Τουρκία, η Ελλάδα έχει σαφή θαλάσσια σύνορα και ξεκάθαρο εναέριο χώρο.
Η Τουρκία είναι ο συστηματικός παραβάτης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Επίσης οι ΗΠΑ ενώ δηλώνουν ότι στηρίζουν την Ελλάδα, την ίδια στιγμή στηρίζουν την Τουρκία στην Συρία.
Οπότε ο ρόλος των ΗΠΑ μάλλον προσομοιάζει με τακτική διπροσωπίας.
4)Αποτελεί θλιβερή εξέλιξη το γεγονός ότι υπάρχουν βουλευτές εντός της ΝΔ ενός κόμματος που έχει πατριωτική ιστορία που μιλούν για συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ότι εντός της ΝΔ υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που αποδέχονται να χάσει η Ελλάδα στον βωμό της δήθεν εφήμερης ηρεμίας με την Τουρκία.
Γιατί η Τουρκία διεκδικεί και η Ελλάδα υποχωρεί, γιατί η Ελλάδα δεν διεκδικεί;
Πολλά τα ερωτηματικά που γεννώνται.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω διεθνισμού δεν θα περίμενε κανείς τίποτε καλύτερο, όμως η ΝΔ δεν δικαιολογείται.
Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία θα αποτελεί τουλάχιστον προδοτική απόφαση ενάντια στην ιστορία και τους αγώνες της Ελλάδος.
bankingnews
 amazonios.net