Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17

Μηταράκης-Μπούλης: «Παγώνουν» έως την Παρασκευή οι επιτάξεις ακινήτων

Γιατί ρε Μηταράκη σε πόλεμο είμαστε και κάνετε επιτάξεις περιουσίες Ελλήνων για να στεγάσετε τους εισβολείς; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΙΣΤΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ !
Μηταράκης: «Παγώνουν» έως την Παρασκευή οι επιτάξεις ακινήτων

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από φορείς και κατοίκους, οι επιτάξεις ακινήτων σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο «παγώνουν» για μια εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μηταράκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, οι επιτάξεις μπαίνουν στο «ψυγείο» μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος
με τους φορείς των νησιών μέχρι την Παρασκευή.
«Βάζουμε ένα μορατόριουμ στις επιτάξεις», ανακοίνωσε ο κ. Μηταράκης, ώστε «να συζητήσουμε αυτή την εβδομάδα, μέχρι την Παρασκευή και καταλήξουμε σε μια λύση».
«Εάν μέχρι την Παρασκευή έχουμε καταλήξει σε μια καλύτερη λύση απ’ αυτή που προτείνουμε εμείς, πολύ ευχαρίστως να εφαρμόσουμε την καλύτερη λύση», πρόσθεσε.
Έτσι, ο υπουργός Μετανάστευσης κάνει δεκτή την πρόταση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για «πάγωμα» των επιτάξεων.
Την Πέμπτη 20/02/2020 ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και θα έχει συνάντηση με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.
Την Παρασκευή 21/02/2020 ο υπουργός Μετανάστευσης θα περιμένει τις νέες προτάσεις από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
Σε ποιες περιοχές είχαν ανακοινωθεί επιτάξεις
1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.
Κλειστά κέντρα δίπλα σε υπάρχουσες δομές σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο:
4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.