Σάββατο, Φεβρουαρίου 15

Επιτάξεις γίνονται μόνο εν καιρώ πολέμου από εισβολείς. Άρα έχουμε πόλεμο και δεν μας το λένε! Δηλαδή ο Κούλης κατέβασε τα βρακιά του σε εισβολείς της Πατρίδας μας !

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής ο 48ωρος αποκλεισμός της περιοχής Καράβας – Καβακλή, στη Λέσβο, την οποία η κυβέρνηση έχει επιτάξει για την κατασκευή ψευτοκλειστής δομής ΛΑΘΡΟμεταναστών.
Μηχανήματα του δήμου έχουν αποκλείσει περιμετρικά την περιοχή, μη επιτρέποντας τη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.
«Συμβολικός αποκλεισμός της περιοχής "Μοιράς Καβακλί" από την Παρασκευή και για δύο μέρες. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία των δημοτών» αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Τι λένε οι κάτοικοι

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κοινότητα Μανταμάδου του Δήμου της Δυτικής Λέσβου αναφορικά με την στρατιωτική σημασία που έχει η έκταση που σχεδιάζει να επιτάξει η κυβέρνηση για τη δημουργία κλειστής δομής μεταναστών.
Η Κοινότητα Μανταμάδου του Δήμου της Δυτικής Λέσβου με επιστολή και φωτογραφικό υλικό, επισημαίνει πως η έκταση που επιτάσσει η Κυβέρνηση για να γίνει το Κλειστό Κέντρο προσφύγων - μεταναστών, είναι ο χώρος στον οποίο υπάρχει το υπόγειο διοικητήριο του Στρατού εν καιρώ πολέμου.
Η επιστολή στάλθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στον περιφερειάρχη, στους βουλευτές του νομού, στους δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, και της ΑΣΔΕΝ.

Το υπόγειο στρατιωτικό διοικήτηριο και η έκταση που επιτάσσει η κυβέρνηση για τη δημιουργία κλειστής δομής στη Λέσβο
Όπως αναφέρει το lesvosnews.net, στην επιστολή τονίζεται πως στην συγκεκριμένη έκταση που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει να επιτάξει για τη δημιουργεία hotspot, «φαίνονται οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα άρματα, καθώς επίσης και ο χώρος στον οποίο ο εχθρός μπορεί να κάνει απόβαση ρίχνοντας αλεξιπτωτιστές και να προσγειώσει άνετα ελικόπτερα. Πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι η Τουρκία (Μοσχονήσια) απέχουν από την θέση αυτή 7 – 8 μίλια. Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η Κυβέρνηση για την νέα δομή».

Φωτογραφία από την έκταση που η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτάξει για τη δημιουργία κλειστή δομής μεταναστών στη Λέσβο
Ακόμη, το Συμβούλιο της Κοινότητας Μανταδάμου, επισημαίνει πως: «Θα θέλαμε, να σκεφτεί η Ελληνική Κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής  σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και βάση με τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζουμε θα προβεί σε άρση της απόφασης της».
Φωτογραφίες από lesvosnews.net

Οι περιοχές επίταξης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή συγκαταλέγεται στις τρεις περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, τις οποίες η κυβέρνηση επίταξε για την κατασκευή κλειστού τύπου δομών φιλοξενίας.
-Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
-Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
-Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.
Νέες δομές επίσης θα κατασκευαστούν και στα νησιά Λέρο - Κω, δίπλα σε υφιστάμενες εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο:
-Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω
-Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου
Η απόφαση της κυβέρνησης, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και στους κατοίκους, οι οποίοι κάνουν λόγο για ασφυξία και ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.
Χθες, μάλιστα, η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
«Συμβολικός αποκλεισμός της περιοχής "Μοιράς Καβακλί" από την Παρασκευή και για δύο μέρες. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία των δημοτών» αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.