Τρίτη, Φεβρουαρίου 25

Οι «πολιτικάντηδες» της Λέσβου και ... τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη που έρχονται στο νησί μας...Αναπόφευκτη η σύγκρουση

Η ευθύνη για ότι συμβεί από εδώ και εμπρός βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση που παρά τις αντιδράσεις προσπαθεί με αυταρχισμό να επιβάλει τις επιλογές της. Κάθε τραυματισμός σημαίνει ότι η Κυβέρνηση βάφει με αίμα τα χέρια της!
Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στις τελευταίες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. 
"Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να γίνει παιχνίδι στα χέρια πολιτικάντηδων που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους" είπε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά ότι τα έργα θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν και περιθώριο άλλων καθυστερήσεων ή διαλόγου, δεν υπάρχει. 
"Εξαντλήσαμε τα περιθώρια του διαλόγου" δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης υψώνοντας ασυνήθιστα τους  τόνους.
Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να γίνουν τα κλειστά κέντρα στα νησιά, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Οπως μεταδίδει το skai.gr, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωσή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη στο ΣΚΑΪ, ότι αν χρειαστεί οι τοπικές αρχές θα μπουν μπροστά από τις μπουλντόζες για να σταματήσουν τα έργα στα νησιά, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι οι άναρχες ανοιχτές δομές πρέπει να έχουν κλείσει πριν το καλοκαίρι.
Επανέλαβε, επίσης, την κυβερνητική δέσμευση ότι μόλις γίνουν τα κλειστά κέντρα οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν, τονίζοντας ότι.......
βασική αιτία των αντιδράσεων είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι δεν πιστεύουν ότι θα κλείσουν τα ανοιχτά κέντρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνέχεια, προσέθεσε ότι υπήρχε καιρός για διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, λέγοντας ότι είχαν δυόμισι μήνες.
Άμεση και η απάντηση από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη:
 «Πολιτικάντης» ο ανεξάρτητος ;
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο σημερινές αναρτήσεις  από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο:
"Γυρίζοντας από την "Καράβα", πριν από λίγο, σκεφτόμουνα ότι πρέπει να είχα δίκιο όταν προεκλογικά έλεγα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να σέρνεται πίσω από κόμματα. Βλέπω την δυσκολία κάποιων που αναγκαστικά πατάνε σε δύο βάρκες και εγκληματούν σε βάρος του νησιού . Ευτυχώς λοιπόν δεν είχα "στηρίξεις". Θα κάνω άλλη μια - ασφαλή - πρόβλεψη. Όσοι τώρα κρύβονται νομίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό τους θα καταλάβουν μέχρι το καλοκαίρι ότι θα είναι μόνο δικό τους. Γιατί τότε θα κληθούν σε απολογία. Από την κοινωνία. Υ. Γ Για να είμαι δίκαιος και γιατί πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Δυτικής Λέσβου που στηρίχτηκε από το κυβερνών κόμμα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Κοντά πάντα στον αγώνα μας"
"Μια που ο Πρωθυπουργός μας, είπε για "πολιτικάντηδες", δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα λεγόμενα και τα γραφόμενα ενός απίστευτου τύπου, εδώ στα Βόρεια. Ο καημένος ήταν υποψήφιος για υποψήφιος Δήμαρχος αλλά έμεινε υποψήφιος - υποψήφιος γιατί δεν κρίθηκε επαρκής ούτε καν για υποψήφιος . Μετά αρίστευσε ως υποψήφιος σύμβουλος σε κάποιο ψηφοδέλτιο αφού και εκεί υποψήφιος έμεινε - εκεί τουλάχιστον τα κατάφερε στην υποψηφιότητα . Τώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να τορπιλίσει την προσπάθεια μας, πράγμα που δεν με ενοχλεί, αφού το κοινό του είναι μονοψήφιο. Ειδικά δε εκεί που εκθειάζει και την προσπάθεια συναδέλφου μου σε αντίθεση με μένα που τα έχω βρει - και όχι μόνο - με την κυβέρνηση, με κάνει και γελάω, πράγμα που έχω απόλυτη ανάγκη με αυτά που ζω. Δεν απαντώ γιατί λίγο γέλιο στην ζωή μου το χρειάζομαι αυτή την εποχή"

Τελικά ποιοι είναι οι "Πολιτικάντηδες"

"Πολιτικάντηδες" κατά τον κ. Μητσοτάκη  στη Λέσβο είναι όσοι αγαπούν τη Λέσβο, όσοι είναι ανεξάρτητοι, όσο βάζουν τον τόπο πάνω από τα κόμματα!
"Πολιτικάντηδες" για όλους εμάς που δεν θέλουμε η Λέσβος να είναι μόνιμη φυλακή ψυχών είναι όσοι θέλουν να πατούν σε δύο βάρκες... όσοι σιωπούν... όσοι τα έχουν βρει με την Κυβέρνηση και περιμένουν τα "δωράκια", όσοι νομίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι ακόμη στην αυλή τους...
 Ερχονται τα ΜΑΤ
Πάνω από 300 αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών πρόκειται να επιστρατεύσει η κυβέρνηση με σκοπό να ξεκινήσουν ομαλά οι εργασίες κατασκευής τής νέας δομής στην περιοχή Καραβας-Καβακλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το Lesvospost.com έρχονται άμεσα στην Μυτιλήνη 7 διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ ενώ στην Μυτιλήνη είναι ήδη 3 διμοιρίες που έμειναν από τα επεισόδια που είχαμε αρχές του μήνα στην Μυτιλήνη. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι στο σημείο που θα γίνει η νέα δομή θα βρίσκονται και 2 εισαγγελείς όπου θα παρακολουθούν και θα επέμβουν όπου χρειαστεί σε συνενόηση με τις αστυνομικές αρχές και την κυβέρνηση.. Άξιζε να σημειώσουμε ότι τον συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων θα έχει το υπουργείο προστασίας του Πολίτη όπου θα δίνει τις εντολές.
Χτες πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη στον Μανταμάδο παρουσία του δημάρχου δυτικής Λέσβου, της επιτροπής αγώνα και του προέδρου της τοπικής Κοινότητας Μανταμάδου. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου Δυτικής Λέσβου με σκοπό να ενημερωθεί ο κόσμος ενώ από κάθε χωριό θα δημιουργηθεί και μια ομάδα περιφρούρησης η οποία ανά βάρδια επι 24ωρου βάσεως θα βρίσκονται στην περιοχή Καραβας-Καβακλη.
Αύριο στις 13:30 θα ανακηρυχθεί και η εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή της δομής.
Αξίζει να σημειωθεί  ότι στην περιοχή Καραβας-Καβακλη ήδη βρίσκονται 2 περιπολικά χωρίς να έχουν παρέμβει μέχρι στιγμής.
Η ευθύνη για ότι συμβεί από εδώ και εμπρός βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση που παρά τις αντιδράσεις προσπαθεί με αυταρχισμό να επιβάλει τις επιλογές της. Κάθε τραυματισμός σημαίνει ότι η Κυβέρνηση βάφει με αίμα τα χέρια της! 

1 σχόλιο:

ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ
ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΩΝ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΘΑ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΟΧΟΙ ΕΑΝ ΒΑΨΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΙΜΑ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ
Απάντηση