Τρίτη, Φεβρουαρίου 18

Καμία νομιμοποίηση στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα από χιλιάδες απεργούς στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας (φωτο)


Αποφασιστικό μήνυμα ότι δε θα δώσουν καμιά νομιμοποίηση στο νόμο-έκτρωμα Κατρούγκαλου - Βρούτση έστειλαν χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα, οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων.

Έστειλαν μαζική απάντηση στην αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, σε όσα διακινεί η κυβέρνηση «περί εργατοπατέρων», αλλά και στους πραγματικούς εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ,
που προσπάθησαν μάταια να μην «κουνηθεί φύλλο».
Με μια ογκωδέστατη διαδήλωση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε με πορεία στο Σύνταγμα, απεργοί από δεκάδες κλάδους, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και φοιτητές έστειλαν μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
Ενδεικτικό της μαζικότατης απεργιακής διαδήλωσης είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Προπύλαια η Λεωφόρος Πανεπιστημίου είχε γεμίσει με απεργούς από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα.
Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔ. Κουτσούμπας.
Η σημερινή μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση δίνει ώθηση να μη χαθεί καμία μέρα, με νέες κινητοποιήσεις να απαιτήσουν να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, να διεκδικήσουν τις δικές τους ανάγκες στην εργασία και τη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Να δυναμώσει ο αγώνας για Υγεία - Πρόνοια δημόσια και δωρεάν. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
Έστειλε αποφασιστικό μήνυμα στην αντιασφαλιστική επίθεση, στην κυβέρνηση που μιλάει για εργατοπατέρες και «συνδικαλιστικό παραλογισμό». Έδωσε απάντηση στους πραγματικούς εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που προσπάθησαν μάταια να μην «κουνηθεί φύλλο».

Απεργιακό ποτάμι η Πανεπιστημίου - Μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα

Λίγο πριν τις 11 π.μ. όταν κατέφθασαν στα Προπύλαια οι διαδηλωτές από τις διάφορες προσυγκεντρώσεις, οι δρόμοι γέμισαν και σχημάτισαν ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι. Από τα μεγάφωνα καλούνται να προχωρήσουν η κεφαλή και τα πρώτα μπλοκ, προκειμένου να μπορέσουν οι διαδηλωτές που βρίσκονται ακόμα στην Ομόνοια να προσεγγίσουν το χώρο της συγκέντρωσης. 
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε λίστα με τα μηνύματα αλληλεγγύης που έστειλαν Συνδικάτα και Ομοσπονδίες από όλη την Ευρώπη, αναδεικνύοντας την ανάγκη ενιαίας απάντησης των εργαζομένων και των λαών απέναντι στην ενιαία επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Την επίθεση της κυβέρνησης στους απεργούς εργαζόμενους στις συγκοινωνίες κατήγγειλε σε δήλωσή του ο Θανάσης Οικονόμου, από την Ομοσπονδία Μεταφορών.
«Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί!» τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, να μπούνε στον αγώνα, να διεκδικήσουν τις πραγματικές τους ανάγκες.
Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων «με κάθε τρόπο. Με απεργία, με στάση εργασίας και με κάθε μορφή πάλης» στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στις 25 Φλεβάρη.
«Δεν θα γίνουμε συνένοχοι» στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο τόνισε στο χαιρετισμό του ο Βασίλης Γκιτάκος, μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ - ΟΤΑ. 
Με συνθήματα όπως «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, φέρνουν νέο νόμο-λαιμητόμο»«Εργάτη μπορείς, και αν το καταλάβεις, θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις» και «Ασφάλιση για όλους, σταθερή εργασία. Να πληρώσει τώρα η εργοδοσία», ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 μ. η μεγάλη πορεία προς τη Βουλή.
Καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα υπήρχε μεγάλος παλμός από τους απεργούςκάνοντας ξεκάθαρο το αίτημά τους για απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.