Δείτε ένα σπάνιο εξώφυλλο της Μελίνας Μερκούρη από το 1953!

Δείτε ένα σπάνιο εξώφυλλο της Μελίνας Μερκούρη από το 1953!
Μπορεί να συμπληρώθηκαν 26 χρόνια την Παρασκευή 6 Μαρτίου από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Μελίνα Μερκούρη, ωστόσο το έργο της και η τεράστια προσωπικότητά της μένουν ζωντανά.
Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μάλιστα πριν λίγες
ώρες ένα σπάνιο ντοκουμέντο. Είναι το εξώφυλλο του περιοδικού «Ραδιοπρόγραμμα». Η Μελίνα 33 ετών τότε και ιδιαίτερα όμορφη ήταν το πρόσωπο του εξωφύλλου του περιοδικού το Νοέμβριο του 1953.

Ο Άρης Λουπάσης έγραψε: «Συλλεκτικό εξώφυλλο με την λαμπερή Μελίνα Μερκούρη για το περιοδικό «Ραδιοπρογραμμα» τον Νοέμβριο του 1953. Η λειτουργία του περιοδικού ξεκινά το ’39 όταν το ραδιόφωνο έχει πλέον διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα και αναλαμβάνει την ενημέρωση των ραδιοφωνικών προγραμμάτων.
Το ’41 διακόπτει την κυκλοφορία του με την έλευση των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα και επανεκδίδεται το 1948. Δύο χρόνια αργότερα μετενομαζεται σε «ΕΙP» στη συνέχεια «Ραδιοπρόγραμμα» και στα μέσα του ’60 με την εμφάνιση της τηλεόρασης σε «Ραδιοτηλεοραση», το θρυλικό περιοδικό που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό.Το ’53 αποτελεί μια σημαντική χρονιά για την Μελίνα η οποία λαμβάνει το έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπουλη» ένα βραβείο που κερδίζει ένα χρόνο πριν η Έλλη Λαμπετη.
Από το ’51 έχει εγκατασταθεί στην Γαλλία όπου παράλληλα με την Αθήνα πρωταγωνιστεί σε σκηνή του Παρισιού σε υπέροχα μπουλβαρ του Ζακ Ντεβαλ και του Μαρσέλ Ασαρ, ενός από τους διασημότερους Γάλλους συγγραφείς του οποίου γίνεται και μούσα του. Στο έργο του «Le Moulin de la Galette» εντυπωσιάζει κοινό και κριτικούς με την επιμέλεια των ρούχων και των μαλλιών της από τον διάσημο Έλληνα δημιουργό Jean Desses. Με την επιστροφή της στην Αθήνα, η πρώτη κιν/φικη της εμφάνιση με την «Στέλλα» το ’55, αποτελεί και την αρχή για μια σειρά μεγάλων επιτυχιών και διεθνών διακρίσεων στην καριέρα της. Στην προσωπική της ζωή είναι ζευγάρι από τα τέλη του ’40 με τον Πύρρο Σπυρομήλιο Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και ήρωα του Αλβανικου πολέμου, έναν άνθρωπο που αγάπησε βαθιά και αποτέλεσε γι’αυτόν ο μεγάλος έρωτας της ζωής του.
Έζησαν μαζί για επτά χρόνια μέχρι τα μέσα του ’50 όταν στις Κάννες για την προβολή της «Στέλλας» γνωρίζει τον Ζυλ Ντασέν τον άνθρωπο που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ζωή και την μετέπειτα καριέρα της. Ο θάνατος του αξιωματικού το 1961 πέντε χρόνια μετά τον χωρισμό τους, συγκλονίζει κυριολεκτικά την Μελίνα με τον Μίκη Θεοδωράκη να γράφει γι αυτόν το «Παλικάρι» σε ερμηνεία του Γρήγορη Μπιθικωτση. Η γυναίκα σύμβολο που σφράγισε με την παρουσία, το στυλ και τους αγώνες της μια ολόκληρη εποχή, «έφυγε» σαν σήμερα πριν είκοσι έξι χρόνια.»

 Facebook  Instagra