Κυριακή, Μαρτίου 15

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ: Να ΤΕΘΕΙ η Καστοριά σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 2 οι Νεκροί -14 νέα Κρούσματα


Να τεθεί η Καστοριά σε καραντίνα ζητούν οι τοπικοί φορείς, μετά τον θάνατο εργαζόμενου στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς τις τελευταίες ημέρες μετρά δύο νεκρούς και 14 κρούσματα.
Ειδικότερα στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου και που συμμετείχαν οι δύο βουλευτές,
οι τρεις δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Καστοριάς, συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή στον ΕΟΔΥ, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Υγείας και στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου θα τονίζεται η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Καστοριάς προκειμένου να ανακοπή η εξάπλωση του ιού που απέχει σε ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο.
«Να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα»
Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόππουλος «έχουμε 2 θανάτους από την Καστοριά και 14 κρούσματα κορωνοϊού, γεγονός που μας ανησυχεί αρκετά για τις επόμενες ημέρες».
Τόνισε ότι «ζητάμε να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα με επιχειρησιακό σχέδιο τέτοιο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού».https://goneis.info