«Βαστάτε μέχρι τον Ιούνιο», λέει ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας για την πανδημία του κορωνοϊού

People wearing protective face masks and gloves check in luggage at the Air France desks inside Terminal 2E at Paris Charles de Gaulle airport in Roissy, after the U.S. banned travel from Europe, as France grapples with an outbreak of coronavirus disease (COVID-19), March 12, 2020.  REUTERS/Benoit Tessier
Αρχές καλοκαιριού θα τελειώσουμε με τον κορονοϊό προβλέπει ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας. Ο άνθρωπος αυτός είχε συμβάλλει στην καταπολέμηση του SARS το 2003.

Μακριά φαίνεται ότι θα πάει η βαλίτσα όσον αφορά στο θέμα του κορονοϊού. Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις όχι από όποιον κι όποιον αλλά από τον πιο γνωστό
επιδημιολόγο της Κίνας!
Ο Τζονγκ Νανσάν, ο οποίος ηγείται της ομάδας των εμπειρογνωμόνων στο κινεζικό υπουργείο Υγείας που είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση της επιδημίας είπε ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού είναι πιθανό να έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο.
Ο Τζονγκ Νανσάν, σημείωσε επίσης ότι πολλά εισαγόμενα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς και ότι τα ποσοστά επανανόσησης μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι χαμηλά.
Ο 83χρονος επιδημιολόγος, ο οποίος είναι γνωστός για την συμβολή του στην καταπολέμηση του ξεσπάσματος SARS το 2003, έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου.