Δευτέρα, Μαρτίου 30

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 25ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΟΣ, ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ. ΉΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΣΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ. ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΙΖΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ. ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

AYTOS APOKLEISTIKO
Με όνομα και επίθετο όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Δευτέρας
Η εφημερίδα από σήμερα πέρα από όλα τα περίπτερα της χώρας μας υπάρχει και στα Σούπερ Μάρκετ.

Banner-supermarket-megalo
1.indd
Πολλές λέξεις είναι προφανώς ικανές να περιγράψουν τις πράξεις του 25 χρόνου γιου, διάσημου εφοπλιστή της χώρας μας.
Ευτυχώς το ελληνικό λεξιλόγιο είναι αρκετά πλούσιο. Εμείς όμως θα χρησιμοποιήσουμε μόνο έξι. Ανεύθυνος , επιπόλαιος, αδιάφορος, απρόβλεπτος , άστατος και ανώριμος.
Ο πατέρας του με καταγωγή από τις Οινούσσες της Χίου είναι από τους πλέον γνωστούς εφοπλιστές και ιδιαίτερα σοβαρός στην εφοπλιστική κοινότητα της Μεγάλης Βρετανίας,
Ο 25χρονος είχε την εξαιρετικά «βλακώδη» ιδέα μετά το Λονδίνο και την Αθήνα να ταξιδέψει στην Ικαρία που η οικογένεια του διατηρεί μια πολυτελή βίλα.
Η ιχνηλάτηση των επαφών που είχε ο 25χρονος – που «χτυπήθηκε» από τον κορονοιό – στο βόρειο τμήμα του νησιού, συγκεκριμένα στις Ράχες και στο χωριό Άγιος Πολύκαρπος γίνεται με δυσκολία καθώς οι ντόπιοι που τον συνάντησαν δεν φαίνονται διατεθειμένοι να απευθυνθούν στις Αρχές και να ενημερώσουν σχετικά.
Εξετάζεται η πληροφορία να συμμετείχε ο 25χρονος μαζί με άλλους νεαρούς Ικαριώτες σε χειροσφάγια (ικαριώτικο έθιμο) ενώ λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του συγκέντρωση περίπου 10 ατόμων, χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί ποια ήταν οι υπόλοιποι που τον επισκέφτηκαν πέρα από την Ολλανδέζα φίλη του κι έναν ακόμη φίλο του Βρετανικής καταγωγής, για τον οποίο λέγεται ότι έφτασαν μαζί στο νησί χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.
Το βέβαιο είναι ότι αρκετά μαγαζιά που επισκέφτηκε ο 25χρονος γιος του εφοπλιστή έκλεισαν , ενώ χαρακτηριστικό του φόβου που κυριαρχεί, είναι ότι οι κάτοικοι αποφεύγουν να ψωνίσουν από το σούπερ μάρκετ που αγόρασε προμήθειες για όσο θα διαρκούσε η διαμονή του στην Ικαρία.
Ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Καλαμπόγιας, προχώρησε σε έκκληση μέσω Facebook και όχι μόνο, σε όσους ταξίδεψαν με το πλοίο Blue Star Mykonos την Παρασκευή 20 Μαρτίου από Πειραιά προς Ικαρία να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις 5 Απριλίου.
Είναι το πλοίο που επιβιβάστηκαν ο 25χρονος και η παρέα του με προορισμό την Ικαρία. Ο δήμαρχος ζητάει από τους ταξιδιώτες, σε περίπτωση που παρουσιάσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα, να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο Ικαρίας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο 25χρονος μεταφέρθηκε από την Ικαρία στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τον παρέλαβε μεταγωγικό C-27 και ο γιος του εφοπλιστή (το επίθετο του ξεκινάει από Χ….) ταξίδεψε μέσα σε ειδική κάψουλα που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό, μόνο μια φορά τη μέρα.
Αν και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, νοσηλεύεται με παροχή οξυγόνου και σήμερα είναι απύρετοςmakeleio.gr