Τρίτη, Μαρτίου 24

41ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ – ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΥΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ – 48 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 20 ΝΕΚΡΟΙ – ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ – ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

tsiodras
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 48 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας και 743 συνολικά. 20 νεκροί έως τώρα στην Ελλάδα. 134 συμπολίτες μας νοσηλεύονται ενώ 45 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα 41 ετών, μητέρα 3 παιδιών,
άφησε την τελευταία της πνοή πριν από μερικές μέρες στο σπίτι της, σε απομακρυσμένο οικισμό της Καστοριάς από κορονοϊό.
Η 41χρονη είχε άσθμα, είχε παρουσιάσει συμπτώματα σχετικό με τον ιό και συγκεκριμένα πυρετό. Φέρεται να επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της, απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγειας της, κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά συμφωνα με πληροφορίες έως ότου να φθάσει στο σημείο η γυναίκα εξέπνευσε.
Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ελήφθη και δείγμα, το οποίο σήμερα βγήκε θετικό στον κορονοϊό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββοπουλος , απηύθυνε έκκληση για στήριξη του νοσοκομείου της περιοχής από το οποίο 12 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ αλλά 14 άτομα, σε πιο σοβαρή κατάσταση νοσηλευονται σε αλλά νοσοκομεία, κυρίως της Θεσσαλονίκης.
Ο νόμος των 42 χιλιάδων κατοίκων έχει επιβεβαιωμένα 27 κρούσματα και ο φόβος για περαιτέρω διασπορά είναι μεγάλος.
Ο κ.Χαρδαλιάς έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες λέγοντας «πως γνωρίζει πως πολλοί προσπαθούν να “κοροιδέψουν” την κυβέρνηση» και πρόσθεσε «έρχονται νέα πιο αυστηρά μέτρα».