Πέμπτη, Μαρτίου 5

Για αυτή την Ευρώπη παραχωρήσαμε νόμισμα, Σύνταγμα, ήθη που άντεξαν αιώνες.

Νικ. Δημητρόπουλος
Για αυτή την Ευρώπη, παραχωρήσαμε νόμισμα, Σύνταγμα, ήθη που άντεξαν αιώνες.
Για αυτή την Ευρώπη, ανεχτήκαμε την διάβρωση των Νέων μας και την διεύρυνση της Δημοκρατίας μας για να συμπεριλάβει και τον παραλογισμό του κάθε Γιάννη ,του κάθε κεερφα, του κάθε ζαιου, του κάθε συφυλιδικού.
Για αυτή την Ευρώπη γυρίσαμε την πλάτη στην Ορθοδοξία μας και προτιμούσαμε
τον υλισμό
Για αυτή την Ευρώπη, το παίξαμε αρχοντοχωριάτες στα Παρισια και στις Μυκονους, αφήνοντας τα χωράφια μας να τα σπέρνουν τα ΕΣΠΑ και να τα ποτίζουν οι αλλοδαποί "εργάτες γης".
Για αυτή την Ευρώπη, προτιμήσαμε να αφήσουμε τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια μας στα χέρια μιας ιδεοληπτικής σέχτας, μιας και, αυτής της Ευρώπης τα σχολεία προτιμήσαμε για τα παιδιά μας.
Για αυτή την Ευρώπη, περιθωριοποιήθηκαν άξιοι άνθρωποι και έγιναν κεντρικά πρόσωπα κάτι διαχρονικές γλίτσες.
Ήταν, στρατηγικό σχέδιο της Ελλάδος, η πλήρης ένταξη της στον στενό πυρήνα της Ευρώπης. Και έτσι, γεμάτοι με την σιγουριά του ξεγελασμένου, γαμήσαμε την Πατρίδα μας για τα σιχαμένα μπούτια της κάθε Μέρκελ.
Ήταν όμως και στρατηγικό σχέδιο του στενού πυρήνα της Ευρώπης,να γίνουμε για αυτήν κάτι μεταξύ βεράντας και σκαταποθήκης. Βρέθηκαν πρόθυμοι ντόπιοι μάστορες και δουλευτάδες να το υλοποιήσουν. Τους ξέρουμε. Ακόμα μας πουλάνε σοφία, δικαιωματισμό και αλλαζονεία. Ειδικά τώρα που αρχίζουν τα όντως δύσκολα. Τώρα που η αφέντρα τους Ευρώπη δείχνει το μοχθηρό, στεγνό και μουχλιασμένο της πραγματικό πρόσωπο.
Κι όλα αυτά έγιναν με τη θέληση μας, γιατί πιστέψαμε πως μειονεκτουμε,πως είμαστε κατώτεροι, πως είμαστε...χωριάτες και άξεστοι. Εμείς που υπάρχουμε στο ίδιο τόπο, κόντρα σε όλα, επί χιλιετίες. Εμείς....οι Έλληνες.
Ευχαριστώ βαθύτατα τη σκατοσακουλα Ερντογάν, που μας άνοιξε λίγο τα μάτια.
Είμαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ , δόξα τω Θεώ.