Κυριακή, Μαρτίου 15

Η Γερμανία κλείνει από αύριο τα σύνορά της με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία - Διαψεύδει το Παρίσι

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν από αύριο το πρωί τα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, επιχειρώντας να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή ενήμερη για το θέμα.

Το κλείσιμο των συνόρων θα εφαρμοστεί από τις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), όμως δεν θα αφορά τις διελεύσεις εμπορευμάτων και θα εξαιρούνται οι μεθοριακοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με την πηγή αυτή που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της εφημερίδας Bild.

Διαψεύδει το Παρίσι

Τα μέτρα που λαμβάνονται στα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας, για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, δεν συνιστούν κλείσιμο των συνόρων, αλλά ενίσχυση των ελέγχων, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.
"Δεν πρόκειται για κλείσιμο συνόρων. Πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν τους ελέγχους" ανέφερε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν το Σαββατοκύριακο και συντόνισαν τις προσπάθειές τους.
Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο μια πηγή ενήμερη για το θέμα, ότι οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν από αύριο το πρωί τα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, επιχειρώντας να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.
Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα αφορά τις διελεύσεις εμπορευμάτων και θα εξαιρούνται οι μεθοριακοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με την πηγή αυτή.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ