Το δημόσιο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τον κορωνοϊό

Το δημόσιο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τον κορωνοϊό
H βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς όλο τον κόσμο με αφορμή την κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.
Η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, αναχώρησαν από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και απομονώθηκαν στο κάστρο του Ουίνδσορ, προκειμένου να προστατευτούν από τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ:
«Καθώς ο Φίλιππος και εγώ φτάνουμε στο Ουίνδσορ σήμερα, γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι και οικογένειες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε περίοδο ανησυχίας και αβεβαιότητας. Μας συμβουλεύουν να αλλάξουμε τις συνήθεις συνήθειες μας και το μοτίβο της ζωή μας για το καλό των κοινωνιών στις οποίες ζούμε και, ειδικότερα, να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους.
Σε περιόδους όπως αυτές, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι η ιστορία του έθνους μας έχει σφυρηλατηθεί από ανθρώπους και κοινότητες που ενώνονται για να δουλέψουν ως ένα, επικεντρώνοντας τις κοινές προσπάθειές μας σε έναν κοινό στόχο.
Είμαστε υπερβολικά ευγνώμονες για τις γνώσεις και την αφοσίωση των επιστημόνων μας, του ιατρικού προσωπικού και των μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Όμως, τώρα, περισσότερο από ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν μας, έχουμε όλοι ένα ουσιαστικά σημαντικό μερίδιο να αναλάβουμε ως πολίτες, σήμερα και τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες.
Πολλοί από εμάς θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους να μείνουν σε επαφή μεταξύ τους και να βεβαιωθούν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ασφαλή και είμαι βέβαιη ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή και να είστε σίγουροι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε τον δικό μας ρόλο».

govastileto.gr