Τρίτη, Μαρτίου 24

Ο καιρός σήμερα

Τ
οπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια. Χιόνια κυρίως σε ορεινά τμήματα. Άνεμοι 6-8 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις, ενώ βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα κεντρικά, ανατολικά
και βόρεια ηπειρωτικά, στα ανατολικά και βόρεια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στην Κρήτη και ενδεχομένως πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Περιορισμένη θα είναι κατά τόπους στα ηπειρωτικά η ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 11, στη Θεσσαλία από 5 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς.