Δευτέρα, Μαρτίου 16

ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΜΕΤΡΑ…«ΙΤΑΛΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΙΟ


facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ : ΕΠΕΙΓΟΝ …ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ …
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην Τουρκία γίνεται αυτές τις μέρες ένα όργιο με την υπόθεση του Κοροναιού, καθώς ενώ οι επίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα μοναδικό κρούσμα από κάποιο που είχε έρθει από την Ευρώπη, ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες κρούσματα, τα οποία σκόπιμα η κυβέρνηση Ερντογάν, ( χαρακτηριστικά ο οποίος
έχει καταργήσει την χειραψία), αποκρύπτουν για ευνόητους λόγους.

Και μόνο η γειτνίαση της Τουρκίας με το Ιράν, όπου τα κρούσματα; και οι θάνατοι είναι εκατοντάδες, καθώς και με το Ιράκ όπου επικρατεί η ίδια κατάσταση, μαρτυρούν ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως τα παρουσιάζει η επίσημη κροτική ενημέρωση.

Αλλά το πιο χαρακτηριστικό είναι πως η τουρκική κυβέρνηση παίρνει μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων σε όλη την χώρα, (και μιλάμε για εκατομμύρια μαθητές), και άλλων δημόσιων χώρων, που αν μη τι άλλο δείχνουν πως το θέμα έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις.
Παράλληλα η ειδησεογραφία των καναλιών έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, καθώς τις περισσότερες ώρες θυμίζει χώρα που έχει σοβαρό πρόβλημα. Συνεχώς γίνονται εκπομπές για να καταλάβει ο κόσμος την σοβαρότητα του θέματος και πια μέτρα προφύλαξης πρέπει να εφαρμόζει.

Η τακτική της απόκρυψης δείχνει και την μεγάλη ανευθυνότητα και σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα από πλευράς Τουρκίας, καθώς αν επαληθευτούν οι ανεπίσημες πληροφορίες, θα έπρεπε ήδη τα σύνορα με την Τουρκία να κλείσουν γενικά, όπως έγινε ήδη και με τα σύνορα της Τουρκίας με Ιράν και Ιράκ.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button