Κυριακή, Μαρτίου 1

Έβρος: Οργανωμένες ομάδες μεταναστών που ο Χρυσοχοίδης τους ονομάζει "δυστυχισμένους"εκσφενδόνιζαν δακρυγόνα, πέτρες και απειλές ότι θα σκοτώσουν όταν μπουν στην Ελλάδα !

Απόπειρα μαζικής εισόδου 2.000 ατόμων -Τεχνητά εμπόδια τοποθέτησε ο στρατός στη συνοριακή γραμμή - Πάνω από 3.000 οι συγκεντρωμένοι στις καστανιές

Απειλές ακόμη ότι θα σκοτώσουν εξαπέλυαν άτομα που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων οι οποίοι επί ώρες χθες το απόγευμα
και τη νύχτα πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, φλεγόμενα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν ότι όταν θα μπουν στην Ελλάδα θα σκοτώσουν.



Πάνω από 3.000 άτομα υπολογίζεται ότι βρίσκονται στη μεθοριακή διάβαση των Καστανιών του Έβρου, ενώ στους 13.000 υπολογίζει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης όσους βρίσκονται κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων της συνοριακής γραμμής.








Περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση).



Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως. Ωστόσο, η κινητικότητα της ομάδας αυτής έγινε άμεσα αντιληπτή από τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και η προσπάθεια να περάσουν στο ελληνικό έδαφος αποτράπηκε.