Τετάρτη, Μαρτίου 11

"Παγώνουν" τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ - ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
"Παγώνουν" τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία
Σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση, η οποία αφορά όλο το ΕΣΥ, αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία και αναπροσαρμόζεται το πρόγραμμα άμεσα λόγω της αυξημένης ζήτησης ιατρικών υπηρεσιών που απαιτούνται από την επιδημία του κορωνοϊού.

Μέχρι νεωτέρας λοιπόν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας θα καλύπτουν μόνο τα έκτακτα περιστατικά που απαιτούν χειρουργείο καθώς και περιστατικά τα οποία είναι αδύνατον να αναβληθούν. Αυτό σημαίνει πως εκατοντάδες προγραμματισμένες επεμβάσεις μετατίθενται για αργότερα.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως μέχρι νεωτέρας διακόπτεται η λειτουργία των απογευματινών ιατρειών στα δημόσια νοσοκομεία.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:
«Λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεωτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν.
Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεωτέρας».
Σε 2.000 έκτακτες προσλήψεις επαγγελματιών υγείας προχωρά το υπ. Υγείας
Εν τω μεταξύ εκτάκτως ανακοινώθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, η πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών στον τομέα της υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την επιδημία του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας οι «1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων - διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.ά.).
Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας και η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: loipoepikouriko.moh.gov.gr.
 zougla.gr