Σάββατο, Μαρτίου 14

Κοροναϊός: Τρίτος νεκρός - Το θύμα είναι από τη Ζάκυνθο

Κοροναϊός: Τρίτος νεκρός - Το θύμα είναι από τη Ζάκυνθο



Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου εδώ και τρεις ημέρες
Μέσα σε λίγες ώρες, επιβεβαιώθηκε και τρίτος νεκρός από τον κοροναϊό στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν 67χρονο άνδρα, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και υπέκυψε από τον Covid-19 ύστερα από σύντομη νοσηλεία. Συγκεκριμένα, ο θανών νοσηλευόταν εδώ και τρεις ημέρες, ενώ το δείγμα του, εστάλη μόλις προχθές στο ΠΑΣΤΕΡ
και οι απαντήσεις ελήφθησαν χθες Παρασκευή. Ωστόσο, ο 67χρονος, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους τρεις.
Ο 67χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικού κι αμέσως διασωληνώθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.
Πρώτος θάνατος ήταν ο 66χρονος στην Πάτρα, ακολούθησε ο 90χρονος στην Πτολεμαΐδα και λίγες ώρες αργότερα γνωστοποιήθηκε αυτός του 67χρονου στο νησί του Ιονίου. Την Παρασκευή, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι από την αρχή της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας έχουν εμφανιστεί 190 κρούσματα συνολικά στη χώρα μας. Δηλαδή, έχουμε 73 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα.  Από τους ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό, οι πέντε είναι διασωληνωμένοι.

Ποιες ηλικίες χτύπησε ο ιός στην Ελλάδα - Ο χάρτης των 190 κρουσμάτων

Επιδημιολογικά στοιχεία για την ηλικιακή ταξινόμηση των κρουσμάτων από τον κοροναϊό δημοσίευσε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Με βάση τα στοιχεία αυτά, από τον ιό έχουν νοσήσει 7 παιδιά καθώς και άτομα από 40 έως 66 ετών (η πλειοψηφία των κρουσμάτων). Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, από τα 190 καταγεγραμμένα περιστατικά του κοροναϊού εντοπίστηκαν:
  • 79 άτομα ηλικίας από 40 έως 64 ετών
  • 47 άτομα ηλικίας 65+
  • 7 παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών

122 χώρες στο «κόκκινο» - Ο χάρτης κρουσμάτων και θυμάτων

αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού πέραν της ηπειρωτικής Κίνας αυξήθηκε κατά 7.488 σε συνολικά 51.767 το εικοσιτετράωρο ως χθες Παρασκευή το πρωί, κατά την ημερήσια αναφορά για την εξέλιξη της πανδημίας η οποια δημοσιοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ).
Συνολικά 122 χώρες και περιοχές εκτός ηπειρωτικής Κίνας είχαν καταγράψει 1.775 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως χθες το πρωί. Στον κατάλογο των νεκρών προστέθηκαν 355 ασθενείς μέσα σε ένα 24ωρο. Ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 7.499 στα 132.758 χθες το πρωί, εκ των οποίων τα 28.900 στην Ευρώπη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ