Κυριακή, Μαρτίου 15

Μην αγοράζετε εκτεθειμένα προιόντα. Προτιμάτε τα συσκευασμένα. Στην λαϊκή να τα συσκευάσουν

Φωτογραφία για Μην αγοράζετε εκτεθειμένα προιόντα. Προτιμάτε τα συσκευασμένα. Στην λαϊκή να τα συσκευάσουν
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

Με τα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα έχει βρεθεί ότι ο κοροναϊός επιβιώνει τρεις ώρες στον αέρα και σε κάποιες επιφάνειες μπορεί να φτάσει και εννέα ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι προϊόντα που βρίσκονται εκτεθειμένα και σε κοινή θέα όλων είναι εξαιρετικά ευάλωτα. Και αυτό γιατί κάποιος ασυμπτωματικός ασθενής είτε τα πιάσει είτε βήξει είτε φυσήξει από πάνω τους μπορεί να μεταφέρει τον ιό σε αυτά.


Που υπάρχουν τέτοια προϊόντα; Πρώτα απόλα στις λαϊκές αγορές.

Όμως για να είμαστε δίκαιοι και στα μανάβικα και στα super market αλλά και στους φούρνους και στα ζαχαροπλαστεία υπάρχουν εκτεθειμένα προϊόντα

Θα μου πείτε ότι θα πλυθούν πριν τα καταναλώσετε. Επιβάλλεται να τα πλένετε πριν τα καταναλώσετε πάντα και σε εποχές που δεν υπάρχουν ιώσεις. Αλλά θα πλύνετε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το τυρί ή τα αρτοσκευάσματα;

Εκείνο που θα ήταν σκόπιμο και ακίνδυνο να γίνει είναι σε όλους αυτούς τους χώρους να συσκευάσουν σε μικρές ποσότητες οι παραγωγοί ή οι υπεύθυνοι των καταστημάτων.

Να χρησιμοποιήσουν μικρά σακουλάκια και να βάλουν μέσα τις ποσότητες εκείνες που συνήθως προτιμούν οι καταναλωτές. Και σε προϊόντα που είναι εφικτό να τα τυλίξουν ένα ένα.

Μην πάρετε κάτι που είναι σε μεγάλο όγκο και ποσότητα και προορίζεται για πολλούς ανθρώπους. Πάρτε πολλά μικρά και συσκευασμένα.

Έτσι μην πάρετε ένα ολόκληρο ταψί γλυκά που θα πρέπει πολλοί να βουτούν κουτάλια για να τα φάνε. Ακόμα και ένα προφιτερόλ αντί να είναι σε ένα τεράστιο μπολ, μπορεί να είναι σε μικρά κυπελλάκια με κάλυμμα από πάνω.

Προσέχουμε και σκεφτόμαστε ότι εμείς μπορεί να είμαστε καλά, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο εμείς να είμαστε ασυμπτωματικοί ασθενείς και ακόμα χειρότερα κάποιος δίπλα μας, συγγενής, φίλος, φίλη, μπορεί να είναι ασθενής και να μεταφέρει τον κοροναϊό σε άλλους
medlabgr
http://www.newsnowgr.com