Παρασκευή, Μαρτίου 6

Ο ΣΟΡΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΕΙ ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Η ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΣΟΡΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΥ

 Χρησιμοποιώντας  Ωκυτοκίνη  σε  σπρέυ  μειώνεται  ο  "ρατσισμός".
Γιατί  τα σκυλιά θέλουν να βρίσκονται συνέχεια με ανθρώπους; - Ποιος ο ρόλος της ωκυτοκίνης;
"Ἔρευνα μὲ τίτλο «Ἡ Συμμόρφωσις μὲ ὑποχρεωτικὴ χορήγηση Ὀξυτοκίνης μειώνει τὴν ξενοφοβικὴ ἀπόῤῥιψη ἐξωτερικῆς ὁμάδος» (πηγή: pnas.org.full.pdf)
Νέα ψυχολογικὴ ἔρευνα (ἔγινε μὲ δωρεὰ τοῦ ….«Γερμανικοῦ Ἱδρύματος Ἐπιστημῶν»), ἡ ὁποία ἐδημοσιεύθη στὴν τελευταία ἔκδοση τοῦ περιοδικοῦ τῆς Ἐθνικῆς Ἀκαδημίας Ἐπιστημῶν τῶν ΗΠΑ (PNAS) καὶ ἡ ὁποία κατέληξε στὸ

συμπέρασμα πὼς ἡ ἀναγκαστικὴ χορήγησις ὀξυτοκίνης σὲ ξενοφοβικοὺς ἀνθρώπους, σὲ ὅσους δηλαδὴ διαμαρτύρονται γιὰ τὴν συνεχὴ ἔλευση μουσουλμάνων μεταναστῶν στὴν Εὐρώπη, μπορεῖ νὰ τοὺς κάνῃ πιὸ φιλικοὺς πρὸς τοὺς πρόσφυγες.
Σὲ αὐτὴν περιγράφεται μάι ἐπιτυχὴς ἀπόπειρα χειραγωγήσεως τοῦ ἀνθρωπίνου μυαλοῦ μέσῳ χημικῆς παρεμβάσεως".



Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:  «Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί».


Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018


ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Ο ΣΟΡΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ.



Ο 59χρονος Βρετανός Κλάιβ Γουάιν, ψυχολόγος ζώων και ιδρυτής του εργαστηρίου κυνολογίας (ανήκει στο τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου των ΗΠΑ Arizona State) μιλά στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Σκύλος Είναι Αγάπη: Γιατί και Πώς ο Σκύλος σας Σας Αγαπάει» για όλα αυτά που του δίδαξαν οι τετράποδοι.
«Πιστεύω ότι έρχεται κάποια στιγμή που αξίζει να αμφισβητείς την αμφιβολία σου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο AFP.
Η επιστήμη της κυνολογίας έχει γνωρίσει νέα άνθιση τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Στο βιβλίο "Η Ευφυία των Σκύλων" του Μπράιαν Χέιρ (που κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά), ο συγγραφέας έχει εξελίξει την ιδέα ότι οι σκύλοι διαθέτουν μια έμφυτη και εξαιρετική ευφυία.
Ο Κλάιβ Γουάιν, ωστόσο, διαφωνεί με αυτή τη διαπίστωση υποστηρίζοντας ότι οι σκύλοι δεν είναι τελικά και τόσο έξυπνοι. Τα περιστέρια, για παράδειγμα, μπορούν να αναγνωρίσουν διαφορετικά είδη αντικειμένων που παρουσιάζονται σε δύο διαστάσεις. Τα δελφίνια καταλαβαίνουν τους κανόνες της γραμματικής, οι μέλισσες χορεύουν για να δείξουν η μια στην άλλη που βρίσκεται η τροφή τους…όλα αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν οι σκύλοι.
Ακόμη και οι λύκοι -πρόγονοι των σκύλων- γνωστοί για την αγριότητά τους και για την έλλειψη ενδιαφέροντός τους για τον άνθρωπο έχουν δείξει την ικανότητά τους να ακολουθούν το σύνθημα που τους δίνει ο άνθρωπος, όπως προέκυψε από πρόσφατη σουηδική μελέτη.
Είναι η «υπερβολική κοινωνικότητα» που κάνει τους σκύλους να ξεχωρίζουν, εξηγεί. 
Το κλειδί η ωκυτοκίνη
Έρευνες που αφορούν την ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που παράγεται στον οπίσθιο λοβό της υπόφυσης, στη βάση του εγκεφάλου, φαίνεται πως είναι το κλειδί. Αυτή ευθύνεται -σύμφωνα με έρευνες- για τη σύναψη συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και μεταξύ των ειδών -εν προκειμένω μεταξύ σκύλων και ανθρώπων.
Πρόσφατη έρευνα υπό τον Τακεφούμι Κικουσούι του πανεπιστημίου Azabu της Ιαπωνίας μάλιστα έδειξε ότι τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης εκτοξεύονται όταν ο άνθρωπος και ο σκύλος του κοιτάζονται κατάματα, κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει ανάμεσα στις μαμάδες και στα μωρά τους.


Ωκυτοκίνη: Όσα πρέπει να ξέρετε για την ορμόνη της αγάπης

Τι είναι η ωκυτοκίνη και ποια είναι η δράση της στις γυναίκες και στους άντρες; Μπορεί να έχει ιατρική εφαρμογή;

Δημοσίευση: 13 Αυγούστου 2015
Πηγή: iatronet.gr  Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Γνωστή με το όνομα “ορμόνη της αγάπης”, καθώς ελευθερώνεται όταν οι άνθρωποι έρχονται κοντά, σωματικά και κοινωνικά, η ωκυτοκίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στον οπίσθιο λοβό της υπόφυσης, στη βάση του εγκεφάλου. Λέγεται πως μπορούμε να βιώσουμε αύξηση της ωκυτοκίνης ακόμα και όταν παίζουμε με τον σκύλο μας. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την ανάμνηση κακών εμπειριών με ανθρώπους και να επηρεάσει το πώς αντιδρούμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ξένους. Με λίγα λόγια, το συναίσθημα που θα μας προκαλέσει η ωκυτοκίνη – οικειότητα ή καχυποψία – εξαρτάται από το περιβάλλον.

Πώς λειτουργεί στις γυναίκες;

Η ωκυτοκίνη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες, καθώς παίζει ρόλο στον τοκετό, αλλά και στη φροντίδα του μωρού. Κατά τη διάρκεια του τοκετού, η ορμόνη προκαλεί τις συσπάσεις της μήτρας. Όταν το μωρό θηλάζει, η ωκυτοκίνη δίνει εντολή στο σώμα να παρέχει γάλα. Παρατηρήθηκε μέσα από έρευνες του 2007 ότι όσο πιο ανεβασμένα ήταν τα επίπεδα ωκυτοκίνης της εγκυμονούσας στο πρώτο τρίμηνο, τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες να δεθεί με το μωρό της με το να του τραγουδάει ή να το κάνει μπάνιο. Την ίδια στιγμή, ενώ η μητέρα φροντίζει το μωρό της, τα επίπεδα ωκυτοκίνης του μωρού επίσης αυξάνονται.

Πώς λειτουργεί στους άντρες;

Στους άντρες, παρατηρείται εξίσου η δυνατότητα της ωκυτοκίνης να δημιουργεί αισθήματα οικειότητας. Για παράδειγμα, σε ένα πείραμα με πατέρες που δέχτηκαν μια επιπλέον δόση της ορμόνης (σε μορφή σπρέι), παρατηρήθηκε ότι περνούσαν περισσότερο χρόνο με τα μωρά τους. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι όταν δόθηκε μια δόση της ορμόνης σε άντρες που βρίσκονταν σε σχέση, στέκονταν σε μεγαλύτερη απόσταση από μια ελκυστική γυναίκα σε σχέση με άντρες που δεν έλαβαν την ορμόνη. Η έρευνα υπαινίσσεται πως η ωκυτοκίνη ενισχύει την πίστη στους άντρες που έχουν ήδη δεθεί με μια γυναίκα.
Σε ακόμα μια έρευνα, χορηγήθηκε ωκυτοκίνη σε άντρες και τους ζητήθηκε να γράψουν κάτι για την μητέρα τους, και τα αποτελέσματα έδειξαν πως η ορμόνη μπορεί να ενισχύσει τα αισθήματα που προκαλούν οι παλιότερες εμπειρίες, κάνοντας τις κοινωνικές πληροφορίες που έχει συλλέξει ο εγκέφαλός μας πιο εμφανείς.

Πώς χρησιμοποιείται ιατρικά;

Έχει εξεταστεί η πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν σπρέι ωκυτοκίνης για την αντιμετώπιση του αυτισμού. Η νευρολογική αυτή αναπηρία χαρακτηρίζεται από δυσκολίες στις κοινωνικές επαφές, για αυτό και μια μικρής κλίμακας μελέτη του 2013 χορήγησε σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό μια δόση της ορμόνης, κι έπειτα τους ζήτησε να αναγνωρίσουν μια γκάμα συναισθημάτων, με βάση φωτογραφίες από διάφορες εκφράσεις των ματιών. Οι συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν τα συναισθήματα, αλλά οι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις ήταν πιο ενεργές.
Συνεπώς, αν μπορούν να υπάρξουν οφέλη από τη χρήση της ορμόνης στη θεραπεία του αυτισμού, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι συμβαίνουν στο πλαίσιο θετικών αλληλεπιδράσεων.
Δεν υπάρχουν μελέτες που να αναφέρονται στις μακροπρόθεσμες παρενέργειες των σπρέι ωκυτοκίνης που χρησιμοποιούνται σε μελέτες όπως οι παραπάνω, και απαιτείται πιο εκτενής έρευνα. Η πιτοκίνη, μια συνθετική μορφή ωκυτοκίνης που χρησιμοποιείται σαν βοηθητικό στον τοκετό, πάντως, παρουσιάζει παρενέργειες όπως ναυτία, εμετό και πόνους στο στομάχι.


utochthonesellhnes.blogspot.com/2020/03/blog-post_3.html#more



   Διαβάστε  και το  άρθρο: