Σάββατο, Μαρτίου 21

Κορωνοϊός: Η Βραζιλία απαγορεύει για ένα μήνα την είσοδο στους ταξιδιώτες από Ευρώπη και Ασία

Κορωνοϊός: Η Βραζιλία απαγορεύει για ένα μήνα την είσοδο στους ταξιδιώτες από Ευρώπη και Ασία

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι από τη Δευτέρα κλείνει τα σύνορα για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ευρώπη, την Αυστραλία και χώρες της Ασίας, για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση, που θα ισχύσει για ένα μήνα, αφορά επιβάτες πτήσεων που αναχωρούν από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) — δηλαδή τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία — καθώς επίσης και από την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Μαλαισία, αν δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Βραζιλίας ή δεν έχουν σοβαρούς επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους να μπουν στη βραζιλιάνικη επικράτεια, διευκρινίζεται σε κοινή υπουργική απόφαση.
Ο υπουργός Υγείας Λουίς Ενχίκε Μαντέτα δήλωσε χθες ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται «μαζικά» στις περισσότερες περιοχές της Βραζιλίας και προέβλεψε ότι η εικόνα θα γίνει πιο καθαρή την προσεχή εβδομάδα.
Η Βραζιλία κατέγραψε τον έβδομο θάνατο εξαιτίας του κορωνοϊού χθες Πέμπτη, ενώ νωρίτερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πλέον έχει αυξηθεί σε 621, ή κατά 193 από την προηγουμένη.
Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος μέχρι πρότινος προτιμούσε να υποβαθμίζει την κρίση και μίλαγε περί «υστερίας», σημείωσε χθες πως αναμένει η πανδημία να φθάσει στην κορύφωσή της στη χώρα του σε τρεις ως τέσσερις μήνες και πρόσθεσε πως προβλέπει πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε έξι ως επτά μήνες.
Απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας του με βίντεο που αναμεταδιδόταν απευθείας από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο ακροδεξιός πολιτικός διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του λαμβάνει μέτρα, ενώ επέμεινε στο ότι ο δικός του ρόλος δεν είναι να πανικοβάλλει τον κόσμο.