Φωκίων Καραβίας Διευθύνων σύμβουλος τράπεζας παραπλανεί τον κόσμο με το άρθρο του !---Η ΚΟΡΟΪΔΊΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΠΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ --ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ! ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΙΑ ΑΓΚΑΟΥΓΚΑ ΓΚΑΓΚΑ..

«Η οικονομική ανάπτυξη έχει εξομαλυνθεί πλήρως – Οι Έλληνες επιστρέφουν στην πατρίδα τους....


«Η οικονομική ανάπτυξη έχει εξομαλυνθεί πλήρως – Οι Έλληνες επιστρέφουν στην πατρίδα τους»

Συνέντευξη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Φωκίωνα Καραβία φιλοξενεί η Süddeutsche Zeitung.
Ο Φ. Καραβίας βλέπει, όπως λέει, τη χώρα να επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης και μάλιστα εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα κυμανθεί «γύρω στο 2,5%» για το 2020.

«Η οικονομική ανάπτυξη έχει εξομαλυνθεί πλήρως. Το χρέος παραμένει πολύ υψηλό, δηλαδή στο 185% του ΑΕΠ, αλλά αυτό δεν τρομάζει τους επενδυτές που σπεύδουν πάλι για κρατικά ομόλογα.
Η Ελλάδα τα πάει και πάλι πολύ καλά», σημειώνει ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι «σε μεγάλο βαθμό» η ανάκαμψη μπορεί να πιστωθεί στη νέα κυβέρνηση αλλά επίσης εκτιμά ότι «ήταν σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια, ακόμη και με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, υπήρξε ευρεία πολιτική συναίνεση ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει – και άλλαξε. Η νέα κυβέρνηση χτίζει πάνω σε αυτό».
Ο Φ. Καραβίας θεωρεί επίσης ότι αν η Ελλάδα δεν είχε συμμορφωθεί με τις επιταγές του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων «θα είχε αποκλειστεί από το ευρώ, κάτι που θα αποτελούσε εθνική καταστροφή».
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Αναφορικά με την ανεργία, που παραμένει στο 17%, ο διευθ. Σύμβουλος της Eurobank υιοθετεί μια πιο αισιόδοξη οπτική λέγοντας ότι κάποτε ήταν στο 27%.
Αναφορικά με την επιστροφή των νέων στην Ελλάδα θεωρεί ότι «οι άνθρωποι αποκτούν και πάλι ελπίδα» κι έτσι μετά το brain drain των χρόνων της κρίσης «πολλοί επιστρέφουν». Όσο για τις επενδύσεις, στο ερώτημα γιατί δεν γίνονται τόσο πολλές απαντά ότι «αυτό αλλάζει ήδη» και αναφέρει ότι ο ίδιος μιλά μάλιστα με πολλούς επενδυτές, οι οποίοι εστιάζουν σε τρεις τομείς.
«Πόσο γρήγορα παίρνει κανείς τις σχετικές άδειες; Πόσο ασφαλές είναι το νομικό σύστημα; Πόσο υψηλοί είναι οι φόροι;». Ο ίδιος εκτιμά ότι «και στα τρία αυτά πεδία κάνουμε πρόοδο» και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Πιστέψτε με! Οι επενδυτές θα έρθουν!»