Πέμπτη, Μαρτίου 12

Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλη μπίζνα--ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !


Γράφει ο Πιτσιρίκος

Μεγάλη ζήτηση έχουν αυτές τις μέρες ο εθνικισμός, ο σούπερ πατριωτισμός και η μισαλλοδοξία, με αποτέλεσμα να ενδώσουν και μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έχει αφήσει πίσω τη σοσιαλιστική της εποχή, όταν τραγουδούσε για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Δήμητρα
Λιάνη στο Μέγαρο Μαξίμου -η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έκανε τα ρεπό της Ρίτας Σακελαρίου- και έχει περάσει σε μια πιο χρυσαυγίτικη περίοδο.

Όταν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη -με αφορμή τα επεισόδια με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα σύνορα του Έβρου- έγραψε για τους στρατιώτες μας που φυλάσσουν Θερμοπύλες, για τους 300 -το This is Sparta ξέχασε- για τους Έλληνες που θα είναι μια γροθιά και θα είναι σταθερά προσηλωμένοι στα ιδανικά μας και στον πολιτισμό μας και δίκαιοι -εντάξει, Άλκηστη, αυτό το “δίκαιοι” δεν χρειαζόταν, εννοείται πως οι Έλληνες είμαστε πάντα δίκαιοι- είχες την εντύπωση πως δεν είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αλλά ο Νότης Σφακιανάκης.

Μπορεί να ετοιμάζεται για συνεργασία με τον Σφακιανάκη η Πρωτοψάλτη ή να του στέλνει μηνύματα.

Ή μπορεί η Άλκηστις Πρωτοψάλτη να έχει χτυπηθεί από τον ιό Αφροδίτη Μάνου, αυτόν τον ιό που χτυπάει τις τραγουδίστριες του έντεχνου.

Βέβαια, πολύ ξαφνικά την έπιασαν τα πατριωτικά της την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Κουβέντα δεν είπε μετά την χρεοκοπία της χώρας το 2010 η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Πού ήταν τότε η Πρωτοψάλτη να υπερασπιστεί την Ελλάδα;

Δεν πήρε χαμπάρι η Πρωτοψάλτη πως η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010. Ήταν απελπιστικά διαθέσιμη.

Γενικά, οι Έλληνες καλλιτέχνες -με ελάχιστες εξαιρέσεις- δεν πήραν είδηση πως η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010.

Βέβαια, οι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες της χώρας κάτι κατάλαβαν το 2016 όταν έγινε πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών ο Γιάν Φαμπρ και κινδύνευσαν να χάσουν τις επιχορηγήσεις, οπότε την Πρωταπριλιά του 2016, μαζεύτηκαν οι καλλιτεχνάρες της χώρας -βρώμα και δυσωδία- σε ένα θέατρο και διαμαρτυρήθηκαν για τα Μνημόνια αλλά, κυρίως, γιατί το ότι θα έχαναν την επιχορήγηση και το κωλοβάρεμα (σ.σ. Έχει μεγάλους καλλιτέχνες η Ελλάδα. Μιλάμε για πολλή Τέχνη. Και φτηνοί. Με μια τυρόπιτα τους αγοράζεις. Όλους. Οι καλλιτέχνες της Ελλάδας είναι στην ίδια κατηγορία με τους δημοσιογράφους της Ελλάδας.)

Εντάξει, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έβγαλε μετά από το 2010 από το πρόγραμμά της το Ακριβό της Διθέσιο και κάτι άλλα τραγούδια για ψαγμένους γιάπηδες που έλεγε τα προηγούμενα χρόνια -και δεν ταίριαζαν πια στον χρεοκοπημένο Μπύθουλα- αλλά μέχρι εκεί.

Όχι μόνο δεν πήρε χαμπάρι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πως η Ελλάδα χρεοκόπησε αλλά έγινε και υπουργός Τουρισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης το 2015 -μάλλον επειδή κάνει τουρισμό στην Ελλάδα-, όπου βρήκε την ευκαιρία να βάλει τα καλά της και να ορκιστεί, ενώ είπε και κάτι ουρανομήκεις ανοησίες.

Ορίστε, η υπουργοποίηση της Πρωτοψάλτη αποδεικνύει πως η κρίση γεννάει ευκαιρίες.
Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για τους κομφορμιστές.

Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για αυτούς που τη μια πάνε με το ΠΑΣΟΚ, την άλλη με την Νέα Δημοκρατία, την άλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ, και, βέβαια, είναι πάντα με την πατρίδα, αν και είναι πάντα με την πάρτη τους.

Βέβαια, όλοι αυτοί είναι επικίνδυνοι για την πατρίδα.

Οι ανοησίες και τα ψέματα για την αγάπη στην πατρίδα έφεραν την πατρίδα σε αυτή την άθλια κατάσταση.

Και η πατρίδα σήμερα δεν προσφέρεται για να παίζει ο κάθε χαζοχαρούμενος τα παιχνίδια του, για να ικανοποιήσει την προσωπική του ατζέντα.

Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχοποιημένη, είναι υποθηκευμένη, οι Έλληνες είναι στα πατώματα -ή στο εξωτερικό- οι φασίστες έχουν πάρει κεφάλι και, μετά από όλα αυτά, οι Έλληνες καλούνται να μισήσουν και να θεωρήσουν εχθρό τους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η Ελλάδα έφτασε σε αυτήν την κατάντια από αυτούς που έλεγαν πολύ μεγάλα και ψεύτικα λόγια για να τα κονομάνε.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάντια και αυτό το ψέμα, η Ελλάδα πέθανε.

(Η κυρία Πρωτοψάλτη να πάει στα σύνορα να εμψυχώσει τα ΜΑΤ, σαν μια άλλη Μέριλιν Μονρόε. Εντάξει, τα ΜΑΤ θα προτιμούσαν την Πάολα αλλά η Πάολα μάλλον είναι σοβαρός άνθρωπος.)

(Αυτοί που πραγματικά αγάπησαν τη χώρα τους, ποτέ δεν το έπαιξαν υπερπατριώτες, ούτε είπαν μεγάλα λόγια.)

από pitsirikos
 http://teleytaiaexodos.blogspot.com