“Φωτιά» παίρνουν τα νερά της Μεσογείου! Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος φτιάχνει ναυτική δύναμη με στόχο τα τουρκικά πλοία ανοικτά της Λιβύης!

tourkia
Ειδική ναυτική ομάδα κρούσης πρόκειται να δημιουργήσει η Αίγυπτος με στόχο να επιτεθούν στα τουρκικά πλοία τα οποία βρίσκονται στη Λιβύη.
Αυτό αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες από αραβικές ιστοσελίδες, οι οποίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι έσωσε ο ίδιος προσωπικά την εντολή για την δημιουργία της ναυτικής ομάδας κρούσης, καθώς θεωρεί απαράδεκτη την συνεχιζόμενη παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων και εμπορικών στην Λιβύη.

Δεν είναι γνωστό από πόσα πλοία θα αποτελείται η ομάδα αυτή, παρά μόνο ότι θα έχει σαν στόχο την επίθεση κατά τουρκικών σκαφών.
«Η Αίγυπτος δημιουργεί μια ναυτική δύναμη για να επιτεθεί στα τουρκικά πλοία που βρίσκονται ανοικτά της Λιβύης», αναφέρει το ρεπορτάζ των αραβικών ΜΜΕ.
Ταυτόχρονα όπως αναφέρουν μια ομάδα από 50 ενόπλους από τα ΗΑΕ στάλθηκε στην ανατολική Λιβύη για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης», του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, που οι Τούρκοι αποκαλούν «πραξικοπηματία» και μάλιστα ενδέχεται η Αίγυπτος να τους παραχωρήσει ένα πολεμικό σκάφος με αιγυπτιακό πλήρωμα στο πλαίσιο της εκδίωξης των τουρκικών πλοίων από την Λιβύη.