Πέμπτη, Απριλίου 16

3 ΝΕΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ – 105 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – 15 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – 69 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ -ΤΣΙΟΡΔΑΣ: “ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ…

sotiris-tsiodras-koronoios
Νέα μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων- Λιγότεροι ασθενείς στις ΜΕΘ σε σχέση με τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα- «Να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή», ζήτησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό – Η θνητότητα στην Ελλάδα παραμένει στο πλαίσιο του αναμενόμενου, είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας


Τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα και στο σύνολό τους πλέον ανέρχονται στα 2.207. Δασωληνωμένοι νοσηλεύονται 69 ασθενείς, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων φτάνει πλέον τα 105, καθώς κατέληξαν άλλοι 3 ασθενείς το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Ο κ.Τσιόδρας ζήτησε να κάνουμε όλοι λίγο ακόμη υπομονή, καθώς όπως τόνισε τα μέτρα και η τήρησή τους αποδίδουν. Σημείωσε ότι η θνητότητα στην Ελλάδα είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο: Μία γυναίκα με σακχαρώδη διαβήτη ηλικίας 57 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 87 και 85 ετών. Στο σύνολο των 2.207 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 569 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και άλλα 921 σχετίζονται με προηγούμενα κρούσματα. Η μέση ηλικία των 69 ασθενών που είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ (ο αριθμός είναι ο μικρότερος των τελευταίων εβδομάδων) είναι τα 68 έτη και γυναίκες είναι οι 13. Εξιτήριο από τις ΜΕΘ πήραν 33 ασθενείς. Η μέση ηλικία των ανθρώπων που κατέληξαν είναι τα 73 έτη, ενώ σχεδόν οι 9 στους 10 είτε είχαν υποκείμενα νοσήματα, είτε ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Τσιόδρας είπε ότι δεν συμμεριζόμαστε τις θεωρίες συνομωσίας για την προέλευση του κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι αυτοί που κινδυνεύουν περισσόεροι είναι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε επιστολή που έλαβε από ηλικιωμένο για να πει ότι είναι επικίνδυνο να ανοίξουμε τις επαφές για τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους, αλλά αυτό δεν θα γίνει πολύ σύντομα, είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο είναι χαμηλό το επίπεδο της ανοσίας. «θα παρακολουθούμε τα δεδομένα και θα σας πούμε», είπε.
Ακολούθως ο κ.Τσιόδρας ρωτήθηκε για τα αποτελέσματα από τη χορήγηση χλωροκίνης και άλλων θεραπευτικών σχημάτων.
Δείτε εδώ την προσωπική ιστορία που είπε στην σημερινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος
 makeleio.gr