Δευτέρα, Απριλίου 13

Αποζημιώστε τον Γιάννο!

Εδώ υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές οικονομικές ανάγκες κι εμείς ασχολούμεθα με κορωνοϊούς
  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο
Αν για κάτι πρέπει να είμεθα ευτυχείς και υπερήφανοι, δεν είναι οι Μαραθώνες, οι Σαλαμίνες, η Αγια-Σοφιά, τα Δερβενάκια και το Έπος του ’40. Oχι, αυτά είναι απλοί σπινθήρες στην Ιστορία του έθνους μας συγκρινόμενοι με την άσβεστη φλόγα της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη, οι νομοθέτες μας, οι άτεγκτοι δικαστές κι οι δικαστίνες μας μεριμνούν για την τήρηση των νόμων όπως ο Στρατός για τα σύνορα.

Η Δικαιοσύνη άφησε ελεύθερο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που νόθευσε δημόσιο έγγραφο («λίστα Λαγκάρντ»), η αδέκαστη Δικαιοσύνη έχει αφήσει ελεύθερο τον Θεόδωρο Τσουκάτο (βαλιτσάρα Siemens με μυριάκι μάρκα στα γραφεία της πασοκάρας), η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αφήνει και κυκλοφορεί ελεύθερος ο Τάσος Μαντέλης (προεκλογική χορηγία της Siemens) και τώρα η Δικαιοσύνη αποφυλάκισε τον έναν και μοναδικό Γιάννο Παπαντωνίου μας.
Όσα έχει προσφέρει η Δικαιοσύνη στην πατρίδα δεν χωρούν να γραφτούν ούτε σ’ όλες τις σελίδες χάρτου που χρειάζονται για να τυπωθούν χαρτονομίσματα για να ξεπληρώσουμε το δημόσιο χρέος μας. Ανεκτίμητη η προσφορά της σε όσα βιώνουμε σήμερα. Γι’ αυτό κι εμείς, που πληρώνουμε από το υστέρημά μας για να μισθοδοτείται αυτό το σύστημα, ευχόμαστε ο Θεός να μας δίνει χρόνια και δουλειές για να αποθέτουμε τα ρέστα μας στα πόδια των λειτουργών της Θέμιδος.
Όμως, αν μας επιτρέπεται μια μικρή κριτική, θα εισηγηθούμε την άλλη φορά που απασχολείται η Δικαιοσύνη με πρόσωπα όπως ο αξιοσέβαστος και καθ’ όλα άσπιλος κ. Παπαντωνίου να προβλέπει γενναιόδωρη αποζημίωση για τα αναντικατάστατα στελέχη του καθεστώτος, που θυσίασαν και τη ζωή τους ακόμα για την ευημερία του λαού.
Να, για παράδειγμα, αντί να ζητείται από τον Γιάννο εγγύηση 150.000 ευρώ, καταβλητέα έως την 1η Ιουλίου 2020 (που αποκλείεται να τα βρει τόσα λεφτά φτωχός άνθρωπος), να του επιδικάζεται συμβολική αποζημίωση (1 δισ. ευρώ είναι εύλογο ποσό) για ψυχική οδύνη. Λεφτά υπάρχουν για τους Γιάννους. Όσο υπάρχει λαός να πληρώνει φόρους, λεφτά θα βρίσκονται… -ΠΗΓΗ-