Τετάρτη, Απριλίου 15

Συναγερμός στην Καρδίτσα για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην πόλη - Είναι μετανάστης από το Καμερούν

Συναγερμός στην Καρδίτσα για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην πόλη - Είναι μετανάστης από το Καμερούν
Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη της Καρδίτσας έπειτα από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού. Όπως έγινε γνωστό, θετικός στον Covid-19  εντοπίστηκε ένας 48χρονος άνδρας, με καταγωγή από το Καμερούν, ο οποίος μένει μόνιμα στην πόλη με πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Διεθνής Αμνηστία και διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Καρδίτσας.

Ο 48χρονος εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας και εισήχθη τη Μεγάλη Τρίτη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου διεγνώσθη θετικός στον ιό. Από εκεί διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τη Θεσσαλία.
Ο άνδρας είχε ταξιδέψει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την Αθήνα στην Καρδίτσα το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Απριλίου. Οι Αρχές ιχνηλατούν τις επαφές του 48χρονου καθώς και όσους ταξίδεψαν με το ίδιο λεωφορείο προς την Καρδίτσα. Παράλληλα σε καραντίνα έχουν μπει και οι συγκάτοικοί του στο διαμέρισμα στο οποίο έμενε.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, Βασίλη Μπέλη, με τον οποίο και επικοινώνησε το zougla.gr, το νοσοκομείο είχε ήδη ενημέρωση πριν αφιχθή εκεί το περιστατικό. Παράλληλα την ίδια ημέρα, το νοσοκομείο ενημερώθηκε και για ακόμα ένα περιστατικό μετανάστη, ο οποίος όμως είχε πρόβλημα με το δόντι του.
Ο τοπικός τύπος αναφέρει πως υπήρξε αδυναμία συνεννόησης μεταξύ του νοσοκομείου και της Αναπτυξιακής, με αποτέλεσμα ο μετανάστης με τον κορωνοϊό να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο ως το περιστατικό με πονόδοντο. Ωστόσο ο διευθυντής της Αναπτυξιακής αρνείται πως έγινε κάτι τέτοιο. Όπως εξήγησε, τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν τελείως διαφορετικά και το νοσοκομείο ήταν ενημερωμένο. « Έτυχε απλά να συναντηθούν οι δύο μετανάστες εντός των χώρων του νοσοκομείου και μάλιστα γνωρίζονταν κιόλας, και γι’ αυτό έχουν τηρηθεί όλες οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ» δηλώνει.
Το zougla.gr επικοινώνησε και με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, Δημήτρη Κεχαγιά, ο οποίος ανέφερε πως «τηρούνται όλες οι διαδικασίες και οι οδηγίες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού».