Δευτέρα, Απριλίου 27

Τζόνσον: Δεν θα ρισκάρω νέα κορύφωση κρουσμάτων

efsyn.gr
Ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε σήμερα στα καθήκοντά του και κάλεσε τους Βρετανούς να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα, λέγοντας πως δεν μπορεί ακόμα να πει πότε θα χαλαρώσουν.
Στο μεταξύ, ο Τραμπ αναμένεται να κάνει στροφή στο μέτωπο της οικονομίας, μετά την κατακραυγή για τις ενέσεις με απολυμαντικό. Έτσι, το επικοινωνιακό επιτελείο
του Αμερικανού προέδρου θέλει τώρα να στρέψει το ενδιαφέρον στην οικονομία, σε πιο ασφαλή και γνώριμα εδάφη για τον Τραμπ...
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τα οικονομικά προειδοποιεί για σοκ ιστορικών διαστάσεων λόγω του lockdown και εκτιμά ότι η ανεργία μπορεί να φθάσει το 16% ή ακόμη και σε υψηλότερο επίπεδο εντός του μήνα.
  • Παγκοσμίως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και περισσότεροι από 206.000 έχουν χάσει τη ζωή τους.
  • Στην Ελλάδα οι νεκροί ανέρχονται σε 136 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 2.517.
  • Κάποιες χώρες της Ε.Ε. προχωρούν σε χαλάρωση των μέτρων.
  • Οι ΗΠΑ μετρούν σχεδόν 55.000 θύματα, αλλά ολοένα και περισσσότερες πολιτείες χαλαρώνουν τα μέτρα καθώς κλονίζεται η οικονομία. Κολοράντο, Μισισίπι, Μινεσότα, Μοντάνα και Τενεσί προστίθενται στις πολιτείες που αίρουν τα μέτρα καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ανεργία 16%.
  • Μαύρες προβλέψεις και για τη βρετανική οικονομία, με έκθεση της Ernst & Young να προειδοποιεί ότι θα χρειαστεί τρία χρόνια για να ανακάμψει.