Σάββατο, Απριλίου 25

Συνέλθετε πριν είναι αργά . Ο νέος κορονοϊός δεν έχει ξεσπάσει ακόμα στην Ελλάδα. Παγιδευτήκαμε σε μια ψευδαίσθηση !

Όχι δεν είμαστε λοιμωξιολόγοι ούτε επιφανείς επιστήμονες τελειόφοιτοι γνωστών πανεπιστημίων με πτυχία και περγαμηνές . Απλά , επικαλούμαστε κάτι , που ο καθένας σας μπορεί να χρησιμοποιήσει . Κάτι τόσο απλό  που όμως μας έκαναν , να μην το εμπιστευόμαστε πλέον .

Τι είναι ; Η απλή κοινή λογική .


Στις 21 Απριλίου  και μετά από 2 μήνες έχουμε 121 θύματα του νέου κορονοϊού  σε έναν πληθυσμό 10.700.000 . Για να φτάσουμε σε αυτό το ικανοποιητικό επίπεδο , ¨τα δώσαμε όλα ¨ . Θυσιάσαμε την ελευθερία μας , την οικονομία μας , ακόμα και την Πίστη μας . Τα ¨δώσαμε όλα ¨ και γεμίσαμε όμως με απωθημένα . Αδημονούμε να ξεχυθούμε σε ¨ποτά και ξενύχτια ¨,  στις  πλατείες και στις παραλίες . Αγωνιούμε όσο ποτέ για την οικονομία ( ειδικά για τον Τουρισμό ), τις εργασίες μας  , μας λείπει ο παλιός τρόπος ζωή μας , νιώθουμε πως θα εκραγούμε .

Πριν καλά -καλά αρχίσει δηλαδή ο δολοφόνος ιός το έργο του , εμείς έχουμε εξαντλήσει όλα σχεδόν τα ψυχικά μας αποθέματα και είμαστε έτοιμοι να ξεχυθούμε στο ξέφωτο με αλαλαγμούς . Δεν έφτανε μόνο αυτό . Μας καθησυχάζουν  επιπλέον λέγοντάς μας ότι , έρχεται το εμβόλιο , η καλοκαιρινή ζέστη σκοτώνει τον ιό ,  «χτυπάει» ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ηπιότερα τα συμπτώματα στους νεότερους , αρχίζουν τα μέτρα χαλάρωσης και εξόδου από την καραντίνα και άλλα  τέτοια

Τι έχουμε τελικά ;

Μια τεράστια ψευδαίσθηση ότι ¨νικάμε¨ . Συνήθως  τέτοιοι ιοί υποχωρούν – σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα -όταν συναντούν τείχος ανοσίας από το 60% του πληθυσμού που έχει ήδη νοσήσει.. Τι λέτε ; έχουν νοσήσει 6.500.000 άτομα στην χώρα για να πούμε ότι έχουμε νικήσει τον ιό;

Ή άλλη περίπτωση είναι να εξουδετερωθεί εντός Ελληνικού Εδάφους . Πως όμως όταν , δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα σύνορα και ο ιός ¨κόβει βόλτες¨ στον πλανήτη.

Μια ελπίδα μόνο βάσιμα καλλιεργείται . Να βρεθεί εμβόλιο . Το θέλουμε όμως τόσο πολύ που πιστεύουμε ότι έφτασε . Μάταια όμως . Η πραγματικότητα δείχνει ότι θα αργήσει πολύ , πάρα πολύ .

Τι θα συμβεί ;

Με το 1ο  άνοιγμα θα ξεχυθούμε όλοι έξω . Πάνω στην ¨καλή μας χαρά ¨ θα πάρουμε κάποια μέτρα , ο ιός θα εξαπλωθεί και θα εγκατασταθεί στην κοινότητα με ταχύτητα μεγαλύτερη από εκείνη της αντίληψής μας και τότε , θα χάσουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας.

Με βάσει λοιπόν το ανωτέρω νοητικό σχήμα απλής λογικής , η τριμελής ομάδα μας που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση αυτού του φαινομένου και τη στρατηγική αντιμετώπιση του εισβολέα, προειδοποιεί .

1-Ο νέος κορονοϊός δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Μην αφήνεται τον χρόνο που διανύουμε αυτό-επαναπαυόμενοι να πάει χαμένος . Δεν θα τον έχουμε στην διάθεσή μας αύριο2-Όσο προετοιμασμένοι νιώθουμε σήμερα ,  αυτό που θα αντιμετωπίσουμε αύριο ,  θα υπερβεί τις δυνατότητες που νομίζουμε σήμερα ότι έχουμε.

Προειδοποιεί και προτείνει :

Το , πάμε βήμα – βήμα και το βλέποντας και κάνοντας είναι εξαντλητικό , εξαιρετικά επικίνδυνο και ίσο με ¨κορώνα ή γράμματα¨

Απαιτείται η ΑΜΕΣΗ εφαρμογή ενός σχεδιασμού που σκοπό θα έχει να αντιμετωπιστεί το σχεδόν βέβαιο σενάριο που προαναφέρθηκε .

Όλο το εγχείρημα προϋποθέτει  ΥΠΕΡΒΑΣΗ τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τμήμα Πολιτικής Επιθεώρησης )