Τετάρτη, Απριλίου 15

Για όσους «σοκαρίστηκαν» με το ΔΝΤ: Η πρόβλεψη Βαρουφάκη και ο Σταϊκούρας

Το βίντεο - σχόλιο του ΜέΡΑ25 για όσους «σοκαρίστηκαν» με το ΔΝΤ ...
Με ένα βίντεο προειδοποιεί το ΜέΡΑ25 «όσους σοκαρίστηκαν με τα στοιχεία του ΔΝΤ για ύφεση 10%» ότι προβλέπει να έρχεται το τσουνάμι του 5ου μνημονίου.
Στο βίντεο ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίζεται στις 17 Μαρτίου να δηλώνει: «Ξέρετε ποιο θα είναι το ΑΕΠ μας; Με αυτά τα δεδομένα; Μείον 10%».
Αμέσως μετά εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Σταϊκούρας να δηλώνει στις 18 Μαρτίου, δηλαδή μία ημέρα μετά, να δηλώνει:
«Σας προϊδεάζω ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η οικονομία θα κυμανθεί οριακά στο μηδέν».

Ακολουθούν δηλώσεις των δυο σε μεταγενέστερες ημερομηνίες με τον Γιάνη Βαρουφάκη να επιμένει στο μείον 10% και μάλιστα να σημειώνει ότι αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο και τον Χρήστο Σταϊκούρα να κάνει στις 26 Μαρτίου λόγο για μείωση 5% και «σε ένα ακραίο σενάριο το 9%» αλλά για την… Ευρώπη. Στις 5 Απριλίου, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλής προβλέψεις και στις 13 Απριλίου επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση.

Τελικά το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα τις προβλέψεις του για το 2020. Αυτές για την Ελλάδα προβλέπουν ύφεση στο 10% - την μεγαλύτερη στην ευρωζώνη - και ανεργία 22,3%. 


Προειδοποιούμε όσους "σοκαρίστηκαν" με τα στοιχεία του για 10% πως βλέπουμε να έρχεται το τσουνάμι του 5ου μνημονίου.






  tvxs.gr

http://wwwaristofanis.blogspot.com/2020/04/blog-post_86.html