Προειδοποίηση ΠΟΥ για την Ιαπωνία, η άρση των περιορισμών πρέπει να γίνει σταδιακά

Μέχρι να υπάρξει εμβόλιο, «η διαδικασία προσαρμογής στην πανδημία αναγκαστικά θα γίνει η νέα ομαλότητα»
Προειδοποίηση ΠΟΥ για την Ιαπωνία, η άρση των περιορισμών πρέπει να γίνει σταδιακά
Την ανησυχία του  για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Ιαπωνία εξέφρασε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Αν και η Ιαπωνία δεν βρίσκεται προς το παρόν σε φάση μεγάλης κλίμακας ξεσπασμάτων της επιδημίας στην κοινότητα, όπως επισήμανε ο Τακέσι Κασάι, επικεφαλής του τμήματος του ΠΟΥ για τον δυτικό Ειρηνικό, ο ίδιος προειδοποίησε πως η όποια άρση
των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους πολίτες για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση πρέπει να είναι σταδιακή, διότι εάν τα μέτρα χαλαρώσουν υπερβολικά γρήγορα, θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις της πανδημίας.
Τα μέτρα περιορισμού αποδεικνύονται αποτελεσματικά και ο κόσμος πρέπει να συνηθίσει αυτόν τον νέο τρόπο ζωής για να μπορέσουν οι κοινωνίες να λειτουργούν ενώ θα ελέγχεται η πανδημία, ανέφερε το στέλεχος του Οργανισμού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Ωσότου δημιουργηθεί αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο, η διαδικασία προσαρμογής στην πανδημία αναγκαστικά θα γίνει η νέα ομαλότητα, έκρινε ο Κασάι.
Αν οι πολίτες, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις προσαρμοστούν, ο κόσμος θα μπορέσει να προετοιμαστεί με αποτελεσματικό τρόπο για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, συμπλήρωσε το στέλεχος του διεθνούς οργανισμού.