Σάββατο, Απριλίου 11

ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!


Στην Ελλάδα της χούντας Μητσοτάκη, η «Η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη», σύμφωνα με τον χουντο-κυβερνητικό εκπρόσωπο, Πέτσα (που «Μένει Σπίτι» σε μια τεράστια βιλάρα, με κήπους και πισίνες στον Διόνυσο…).
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι περισσότερες χώρες άρουν τους περιορισμούς και «ξεκλειδώνουν» τις οικονομίες τους, για να προλάβουν την ολοκληρωτική καταστροφή!  
Έτσι, στην Αυστρία ξανανοίγουν τα καταστήματα με μη απαραίτητα προϊόντα έκτασης έως και 400 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και τα καταστήματα ειδών μαστορέματος και ειδών κηπουρικής, την 14η Απριλίου. Εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και μεγαλύτερα καταστήματα θα ξανανοίξουν από την 1η Μαΐου, ενώ εστιατόρια και ξενοδοχεία θα επιστρέψουν σε λειτουργία σταδιακά από τα μέσα Μαΐου.
Στην Βουλγαρία, το κοινοβούλιο ψήφισε στις 6 Απριλίου για να χαλαρώσει περιορισμούς και απαγορεύσεις, με τις λαϊκές αγορές να επιτρέπεται να ξαναλειτουργήσουν καθώς να μειωθούν τα πρόστιμα για κάποιες δραστηριότητες.
Στην Τσεχία, η κυβέρνηση επέτρεψε σε καταστήματα που πωλούν είδη ψυχαγωγικής διασκέδασης ή κατασκευαστικά υλικά και σε μαγαζιά ποδηλάτων να ανοίξουν εκ νέου από τις 7 Απριλίου, ενώ χαλάρωσε περιοριστικούς κανόνες για υπαίθριους χώρους αναψυχής και δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή η το ποδηλασία. Επίσης ενέκρινε τον μετριασμό κάποιων ταξιδιωτικών περιορισμών για άτομα που προβάλλουν «βάσιμους όρους» μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα και εξετάζει να ξανανοίξει και τα υπόλοιπα καταστήματα.
Η Δανία, μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλε lockdown, όλοι οι περιορισμοί, όπως η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων και το κλείσιμο των καφετεριών, εστιατορίων, γυμναστηρίων και κομμωτηρίων τελειώνουν στις 10 Μαΐου.
Η Νορβηγία, ανακοίνωσε στις 7 Απριλίου ότι θα καταργήσει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, ξεκινώντας την επαναλειτουργία παιδικών σταθμών στις 20 Απριλίου και των σχολείων για μαθητές από την πρώτη έως την τέταρτη τάξη μια εβδομάδα αργότερα. Το κλείσιμο για κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής, καθώς και η επίσκεψη σε ορεινά εξοχικά σπίτια, επίσης θα αρθεί τον Απρίλιο.
Στην Φινλανδία, η κυβέρνηση εξετάζει την άμεση άρση των περιορισμών στις μη απαραίτητες μετακινήσεις για την περιοχή γύρω από το Ελσίνκι.
Στην Γερμανία, θα αποφασιστεί στις 14 Απριλίου η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά το καθολικό Πάσχα, που είναι μεθαύριο.
Στην Ιρλανδία, θα χαλαρώσουν τα μέτρα κατ’ οίκον περιορισμού και να επιτραπεί σε κάποια καταστήματα να ξανανοίξουν τις ερχόμενες μέρες.
Στην Λιθουανία, η κυβέρνηση παρέτεινε τα μέτρα απαγόρευσης έως τις 27 Απριλίου. Ωστόσο ο πρωθυπουργός Σαούλιους Σκβερνέλις δήλωσε πως μετά το Πάσχα μπορεί να ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις.
Στην Ελβετία,  παρατάθηκαν έως τις 26 Απριλίου τα μέτρα περιορισμών, ανάμεσα σε αυτά οι διασυνοριακοί έλεγχοι, το κλείσιμο σχολείων, μπαρ και εστιατορίων καθώς την απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από πέντε ατόμων. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει την χαλάρωση των απαγορεύσεων στα τέλη Απριλίου.
Στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ δήλωσε πως μπορεί να ελαφρύνει κάποιους από τους περιορισμούς αργότερα αυτό το μήνα, ξεκινώντας με την επαναφορά των δημόσιων συγκοινωνιών και να επιτραπεί σε πολίτες να πάνε στις εργασίες τους.
Γιατί η χούντα Μητσοτάκη ακολουθεί τόσο παράλογη πολιτική; Για να οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες στην πτώχευση και να επιβάλλει νέο υπερ-Μνημόνιο παντοτινής δυστυχίας! Θα τον αφήσουμε να μας καταστρέψει;

 https://ethnikismos.net