Τρίτη, Απριλίου 7

Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο Γιάννος Παπαντωνίου

Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο Γιάννος Παπαντωνίου
Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ύστερα από 17 μήνες στη φυλακή για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος αδυνατούσε, όπως υποστήριζε, να καταβάλει τα 150.000 ευρώ της εγγυοδοσίας που του είχε επιβληθεί ως ένας από τους περιοριστικούς όρους, τελικά κατάφερε να πάρει προθεσμία προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό αυτό έως την 1η Ιουλίου.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε εκδοθεί πριν από περίπου 15 ημέρες για την αποφυλάκισή του λόγω λήξης του 18μηνου, αλλά ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστήριξε ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι λογαριασμοί του και δεν έχει τη δυνατότητα καταβολή της εγγυοδοσίας.
Λόγω ωστόσο και των ειδικών συνθηκών λόγω κορωνοϊού έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά του και του δόθηκε προθεσμία να καταβάλει την εγγύηση έως την 1η Ιουλίου.
Το δικαστικό συμβούλιο είχε κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας  με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Παρά τη δικαστική αυτή εξέλιξη, όπως είχε δηλώσει και ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου παρέμεινε κρατούμενος μέχρι και σήμερα οπότε και αναμένεται να περάσει ελεύθερος πια την πόρτα της φυλακής.