Τετάρτη, Απριλίου 29

ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ! ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ, ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ AΣΠΡΙΣΕ – ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ; ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΛΑ;

kerameos
Ο δικηγόρος Αθηνών, Νικόλαος Αντωνιάδης ξαναχτύπησε!
Δείτε το εξώδικο που είχε αποστείλει ο δικηγόρος Νικόλαος Αντωνιάδης για το παρατράγουδο με την Πρωτοψάλτη. Νικόλαος
Εξώδικο κατά της Υπουργού Παιδείας και πάσης αρχής, για το άνοιγμα των σχολείων, διαβάστε το:
“ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ
(ΠΡΟ ΠΑΣΗΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΣ)
Νικολάου Αντωνιάδη, δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494.
ΠΡΟΣ
κ. Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων.

____________________________________________
Όπως γνωρίζετε, ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο χθεσινό διάγγελμά του, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία από την 11η Μαΐου 2020.
Ως πολίτης, δικηγόρος και πρωτίστως γονέας μαθητή που φοιτά στην Α΄Λυκείου, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε κατά τα κάτωθι:
Ποια συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα άλλαξαν και επιτρέπουν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία εν συγκρίσει με αυτά που επέβαλαν την έως την 11η Μαΐου αναστολή λειτουργίας τους, δεδομένου ότι αφενός ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο ως άνω διάγγελμά του, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής, αφετέρου δε, όπως επισημαίνεται σε πολλά σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, εκφράστηκε προβληματισμός από τους ειδικούς που συμμετέχουν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σχετικά με την επανέναρξη των σχολείων, επιστήμονες δε κάνουν λόγο για κίνηση υψηλού ρίσκου, καθώς τα παιδιά δεν αποτελούν μεν πληθυσμό υψηλού ρίσκου, αλλά μπορούν να μεταφέρουν τον κορωνοϊό στο σπίτι, δημιουργώντας εν τέλει μία αλυσίδα μετάδοσης του ιού.
Σημειώνω ότι δεν με ενδιαφέρει εάν σε άλλες χώρες ελήφθησαν παρόμοιες αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Τα επιστημονικά δεδομένα ζητώ να μάθω, αυτά που δικαιολογούν και νομιμοποιούν την απόφαση της δικής σας κυβέρνησης για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία υπό τις αυτές συνθήκες που υφίσταντο όταν ελήφθη η απόφαση να απομακρυνθούν από αυτά.
Ως προς τις άλλες χώρες, όμως, επισημαίνεται ότι τα νέα που έρχονται από την Αγγλία, τη Νορβηγία, εσχάτως δε από την Γαλλία τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, είναι άκρως ανησυχητικά, αναφορικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά, ο ίδιος δε ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με προσοχή αυτά τα δεδομένα, χωρίς να αποκλείει να συνδέεται ο κορωνοϊός π.χ. με τα περιστατικά παιδιών στην Αγγλία που κατέληξαν στις Μ.Ε.Θ.
Γεννάται, επομένως, το ερώτημα, γιατί η δική μας επιστημονική κοινότητα και η κυβέρνησή σας πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτές με ανοιχτά και όχι κλειστά σχολεία.
Ποιος ο λόγος αυτής της βιασύνης;
Αντιλαμβάνομαι για το εμπόριο την ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, αλλά για το άνοιγμα των σχολείων ποιο είναι το αντίστοιχο επιχείρημα, όταν σε οικονομικό επίπεδο ο μόνος τομέας που θα επιστρέψει στην κανονικότητα και θα επανεκκινηθεί είναι η Παραπαιδεία. Παρακαλώ για την απάντησή σας και σ’ αυτό.
Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι υπήρξαν ενστάσεις στην ανωτέρω επιτροπή, καθώς και μία λευκή ψήφος. Παρακαλώ να με ενημερώσετε για το ακριβές περιεχόμενο των ενστάσεων αυτών καθώς και την ταυτότητα του μέλους στο οποίο αποδίδεται η λευκή ψήφος.
Περαιτέρω, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κανόνες που θα περιορίσουν τον συγχρωτισμό όσο αυτό είναι εφικτό. Παρακαλώ να με ενημερώσετε με ποιους κανόνες θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην περίπτωση που ο συγχρωτισμός δεν θα είναι εφικτός, καθώς από τα λεχθέντα από τον πρωθυπουργό δεν προκύπτει ότι στην περίπτωση αυτή τα παιδιά δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία.
Επίσης, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κ. Τσιόδρας, ανέφεραν ότι τα παιδιά θα επιστρέψουν στα σχολεία με την υποχρεωτική χρήση μάσκας για την προστασία της υγείας τους, και ότι επομένως η χρήση αυτή εξασφαλίζει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την υγεία των παιδιών μας και αίρει, σε μικρό ή μεγάλο επίσης, βαθμό τις ενστάσεις μας για την επιστροφή τους στα σχολεία.
Δεδομένου ότι στις αρχές του μήνα ο κ. Τσιόδρας τόνισε με έμφαση ότι χρήση της μάσκας πρέπει να κάνουν μόνο όσοι νοσούν και ότι σε αντίθετη περίπτωση η χρήση της εγκυμονεί κινδύνους, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τα δεδομένα που επίσης προφανώς άλλαξαν και κατέστησαν όχι απλά ακίνδυνη αλλά και επιβεβλημένη τη χρήση μάσκας.
Ακόμη, παρακαλώ να αναφέρετε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα εξεταστούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεδομένου ότι, όπως γνωρίζετε, η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία εξέτασής τους δεν είναι δυνατή χωρίς την παραβίαση των μέτρων ασφαλείας, ιδία δε αυτού της αποστάσεως των δύο μέτρων.
Τέλος, σας παρακαλώ να βεβαιώσετε ότι αναλαμβάνετε την προσωπική νομική ευθύνη σε περίπτωση που έστω και ένα παιδί νοσήσει από την έκθεσή του στον κορωνοϊό στο σχολικό περιβάλλον, στο οποίο η κυβέρνησή σας αποφάσισε να του επιβάλει να επιστρέψει.
Αθήνα, 29 Απριλίου 2020
Ο Εξωδίκως Αιτών Γονέας-Δικηγόρος”

 makeleio.gr